Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Ord Som Öppnar Världen : En Reportagebok Om Alfabetisering I Latinamerika

Ord Som Öppnar Världen : En Reportagebok Om Alfabetisering I Latinamerika

1997 Libris Pappband, 175s. Fotoillustrerad. Mycket fint skick. ISBN 9171951903. - Jag är lycklig, säger Manuel Pedro de Oliviera. Jag kunde ingenting förut. Nu kan jag läsa. Det är inte så svårt som jag trodde. När man inte kan läsa, då är livet som en återvändsgränd. Man kommer ingenstans. Omkring en miljard människor kan inte läsa och skriva. För dem är bokstäverna gåtfulla tecken som de möter överallt utan att förstå deras innebörd. Gatskyltarnas och varuförpackningarnas texter är en daglig påminnelse om deras okunnighet och samhällets förakt. När de får möjlighet att lära sig bokstävernas och ordens betydelse öppnas världen för dem. De får nytt självförtroende och nya möjligheter till utbildning och bättre arbete. Ofta är det frivilligorganisationer som står bakom alfabetiseringsarbetet, och i denna bok berättar Ivar Lundgren om den verksamhet i Latinamerika som bedrivs av Alfalit och Läkarmissionen med stöd av SIDA. Orden som öppnar världen är en berättelse om människor i slumdistrikt och fängelser, i fattiga indianbyar och i tuffa storstadsmiljöer, som äntligen fått chansen att uppleva en av de mest elementära mänskliga rättigheterna: rätten att kunna läsa och skriva.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9171951903
Titel
Ord som öppnar världen
Författare
Ivar Lundgren
Förlag
Libris förlag
Utgivningsår
1997
Bandtyp
Inbunden
Vikt
303 g
Språk
Svenska
Baksidestext
- Jag är lycklig, säger Manuel Pedro de Oliviera. Jag kunde ingenting förut. Nu kan jag läsa. Det är inte så svårt som jag trodde. När man inte kan läsa, då är livet som en återvändsgränd. Man kommer ingenstans.

Omkring en miljard människor kan inte läsa och skriva. För dem är bokstäverna gåtfulla tecken som de möter överallt utan att förstå deras innebörd. Gatskyltarnas och varuförpackningarnas texter är en daglig påminnelse om deras okunnighet och samhällets förakt.

När de får möjlighet att lära sig bokstävernas och ordens betydelse öppnas världen för dem. De får nytt självförtroende och nya möjligheter till utbildning och bättre arbete. Ofta är det frivilligorganisationer som står bakom alfabetiseringsarbetet, och i denna bok berättar Ivar Lundgren om den verksamhet i Latinamerika som bedrivs av Alfalit och Läkarmissionen med stöd av SIDA.

Orden som öppnar världen är en berättelse om människor i slumdistrikt och fängelser, i fattiga indianbyar och i tuffa storstadsmiljöer, som äntligen fått chansen att uppleva en av de mest elementära mänskliga rättigheterna: rätten att kunna läsa och skriva.