Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Orientens mat & kultur

Orientens mat & kultur

Inbunden bok.

Hyggligt skick. Ica, 2005. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. 4:o (28x22 cm). Frampärmens överkant något tilltryckt/veckad längs ca 1,5 cm och även ett litet stansat/intryckt märke mitt på frampärmen. Pärmarna helt lätt och ytligt repade. I övrigt gott skick, och inlagan fräsch och i mycket gott skick, men OBS! sista bladet (före eftersättsbladet) urrivet. 238 s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 91-534-2593-6.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9153425936
Titel
Orientens mat & kultur
Författare
Barbara Lutterbeck - Jürgen Christ
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2005
Omfång
238 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
218 x 277 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
1288 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den här vackra boken som inte bara är en kokbok tar oss med på en spännande färd till Marocko, Tunisien och Algeriet och vidare genom Syrien, Egypten, Israel, Gulfstaterna, Jemen, Irak och Iran till Turkiet. Längs resan möter vi de olika ländernas kulturella traditioner: det hektiska stadslivet på marknader och i basarer, i snabbköp och vid falafelstånd, i hyddor, hus och tält i öknens stillhet. Stämningsfyllda färgbilder och intressanta reportage om traditioner, fester och typiska produkter ger en fascinerande inblick i en uråldrig kultur.

Bokens över 180 klassiska och moderna recept på både vardagsrätter och festliga specialiteter är lättlagade och lika variationsrika som de orientaliska länderna själva. Det finns dock många gemensamma drag och därför är boken inte indelad i kapitel efter respektive land utan följer i stället den röda tråd som förenar de olika kulturerna.

Författarna har medvetet uteslutit rätter som lagas i stora satser och kräver specialutrustning. En viss anpassning till europeiska förhållanden har varit nödvändig, men rätterna har inte förvanskats.