Orientens mat & kultur
Inbunden bok.
Hyggligt skick. Ica, 2005. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. 4:o (28x22 cm). Frampärmens överkant något tilltryckt/veckad längs ca 1,5 cm och även ett litet stansat/intryckt märke mitt på frampärmen. Pärmarna helt lätt och ytligt repade. I övrigt gott skick, och inlagan fräsch och i mycket gott skick, men OBS! sista bladet (före eftersättsbladet) urrivet. 238 s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 91-534-2593-6.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9153425936
- Titel
- Orientens mat & kultur
- Författare
- Barbara Lutterbeck - Jürgen Christ
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 277 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1288 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här vackra boken som inte bara är en kokbok tar oss med på en spännande färd till Marocko, Tunisien och Algeriet och vidare genom Syrien, Egypten, Israel, Gulfstaterna, Jemen, Irak och Iran till Turkiet. Längs resan möter vi de olika ländernas kulturella traditioner: det hektiska stadslivet på marknader och i basarer, i snabbköp och vid falafelstånd, i hyddor, hus och tält i öknens stillhet. Stämningsfyllda färgbilder och intressanta reportage om traditioner, fester och typiska produkter ger en fascinerande inblick i en uråldrig kultur.
Bokens över 180 klassiska och moderna recept på både vardagsrätter och festliga specialiteter är lättlagade och lika variationsrika som de orientaliska länderna själva. Det finns dock många gemensamma drag och därför är boken inte indelad i kapitel efter respektive land utan följer i stället den röda tråd som förenar de olika kulturerna.
Författarna har medvetet uteslutit rätter som lagas i stora satser och kräver specialutrustning. En viss anpassning till europeiska förhållanden har varit nödvändig, men rätterna har inte förvanskats.