Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Stora boken om långfärdsskridsko : isbedömning, säkerhet och åkteknik

Stora boken om långfärdsskridsko : isbedömning, säkerhet och åkteknik

av

Häftad bok. Calazo Förlag. 2 uppl. 2013. 253 sidor.

Nyskick. "Sällan har jag träffat på en så genomarbetad handbok som Stora boken om långfärdsskridsko" - Per Göthlin tidningen Friluftsliv #1 2013 Snabbare och säkrare på isen Det här är den mest omfattande boken om skridskoåkning och isbedömning som någonsin givits ut i Sverige. Författaren Mårten Ajne har över 30 års erfarenhet av svenska och utländska naturisar och spenderar 4050 dagar om året på skridskor, inte sällan som ledare eller israpportör för SSSK (Stockholms skridskoseglarklubb). Boken erbjuder både enkla, beprövade tumregler och avancerade fördjupningar. ISLÄRA Om egenskaper hos is och olika istyper, om isen håller eller ej, hur snabbt den växer och på vilket sätt den smälter. ISBEDÖMNING Hur du känner igen tunn is och identifi erar försvagningar med syn, hörsel och ispik samt undviker farlig is. HITTA IS Lär dig förutsäga när och var de bästa skridskoisarna kommer att fi nnas. UTFÄRDER Hur du planerar en tur, hittarden bästa isen och gör de smartaste vägvalen. ÅKTEKNIK Spar kraft och nå längre, åkning i grupp samt hur du hanterar sämre isförhållanden. UTRUSTNING Motiverade råd om åk- och säkerhetsutrustning samt hur skridskon slipas. GENOM ISEN Ta dig upp ur vaken, gruppdynamik och genomgång av olycksstatistik. Mårten Ajne Mårten debuterade som författare med den storslagna fotoboken Vintervatten (Calazo 2010). Här presenterar han sina omfattande kunskaper om isar och skridskoåkning, med förhoppningen att bidra till att ge läsaren mer njutbara turer och åka med större säkerhet. Henrik Trygg är en av landets bästa outdoorfotografer och har åkt skridskor med kameran i handen sedan början av nittiotalet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Betala med Swish

7 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9789186773632
Titel
Stora boken om långfärdsskridsko : isbedömning, säkerhet och åkteknik
Författare
Mårten Ajne
Förlag
Calazo Förlag
Utgivningsdatum
20131118
Omfång
253 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
172 x 205 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
626 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Sällan har jag träffat på en så genomarbetad handbok som Stora boken om långfärdsskridsko" - Per Göthlin tidningen Friluftsliv #1 2013 Snabbare och säkrare på isen Det här är den mest omfattande boken om skridskoåkning och isbedömning som någonsin givits ut i Sverige. Författaren Mårten Ajne har över 30 års erfarenhet av svenska och utländska naturisar och spenderar 4050 dagar om året på skridskor, inte sällan som ledare eller israpportör för SSSK (Stockholms skridskoseglarklubb). Boken erbjuder både enkla, beprövade tumregler och avancerade fördjupningar. ISLÄRA Om egenskaper hos is och olika istyper, om isen håller eller ej, hur snabbt den växer och på vilket sätt den smälter. ISBEDÖMNING Hur du känner igen tunn is och identifi erar försvagningar med syn, hörsel och ispik samt undviker farlig is. HITTA IS Lär dig förutsäga när och var de bästa skridskoisarna kommer att fi nnas. UTFÄRDER Hur du planerar en tur, hittarden bästa isen och gör de smartaste vägvalen. ÅKTEKNIK Spar kraft och nå längre, åkning i grupp samt hur du hanterar sämre isförhållanden. UTRUSTNING Motiverade råd om åk- och säkerhetsutrustning samt hur skridskon slipas. GENOM ISEN Ta dig upp ur vaken, gruppdynamik och genomgång av olycksstatistik. Mårten Ajne Mårten debuterade som författare med den storslagna fotoboken Vintervatten (Calazo 2010). Här presenterar han sina omfattande kunskaper om isar och skridskoåkning, med förhoppningen att bidra till att ge läsaren mer njutbara turer och åka med större säkerhet. Henrik Trygg är en av landets bästa outdoorfotografer och har åkt skridskor med kameran i handen sedan början av nittiotalet.