Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Smultron

Smultron

Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 2015. 182 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Gallrad/såld biblioteksbok (stämplad "Makulerad"). Rikt illustrerad i färg, ett kulinariskt och kulturhistoriskt praktverk. Pärmar/skyddsomslag är laminerade med skyddsplast, men det är alltså inget särskilt biblioteksband; däremot finns enkel standardutrustning för biblioteksböcker, inkl streckkod, klisterlapp med chip, hyllsignum. Detta är ett fint exemplar som tycks ha levt en förhållandevis stillsam bibliotekstillvaro, med skötsamma låntagare.

"Mångfaldigt prisbelönta Lotte Möller har färdats längs smultronets revor i tid och rum och gjort en mängd märkliga upptäckter. Till exempel att bäret som i dag står för barndom och oskuld en gång i tiden symboliserade falskhet och förräderi. Och att det inte var tillrådligt att äta eftersom paddor kunde ha förgiftat det."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789178434428
Titel
Smultron
Författare
Möller, Lotte
Förlag
Bokförlaget Arena
Utgivningsår
2015
Omfång
182 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
200 x 233 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
790 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Boken är en sinnlig fröjd att läsa. Gör det!" Svenska Dagbladet

"It will be a great addition to our library." Elaine Charwat, The Linnean Society of London

"Lotte Möller återupprepar sitt vinnande koncept från sin bok om citroner och förmedlar kunskap om det lilla röda väldoftande smultronet så att man nästan kan känna smaken och doften." BTJ

Säg smultron och du får ett leende till svar. Men hur mycket vet vi om smultron mer än att de är doftande röda och smakar sommarlov, fågelsång och solsken?

Mångfaldigt prisbelönta Lotte Möller har färdats längs smultronets revor i tid och rum och gjort en mängd märkliga upptäckter. Till exempel att bäret som i dag står för barndom och oskuld en gång i tiden symboliserade falskhet och förräderi. Och att det inte var tillrådligt att äta eftersom paddor kunde ha förgiftat det.
Fast Linné åt ändå smultron, upp till två och en liter om dagen, utan att må illa. Tvärtom blev han tack vare dem av med sin svåra gikt. Smultron har också haft en erotisk innebörd. Plocka smultron under snön var en populär pantlek på 1800-talet som gick ut på att den som förlorat fick låta sig kyssas under ett utspänt lakan.
Allt man kan vilja veta om smultron i trädgården, i formgivningen, i botaniken, i sylt, desserter och brännvin, i Amerika, i dikten, i måleriet och i Shakespeares Othello avhandlas i denna spännande och vackert illustrerade bok som också bjuder på författarens godaste smultrondesserter.

Lotte Möller är kulturjournalist och författare, känd för en stor trädgårdsintresserad läsekrets med nyskapande böcker som Trädgårdens natur, Maryhill en trädgård i Lund, Tre mästare tre trädgårdar samt inte minst Citron, den Augustnominerade boken om citronens historia och betydelse för europeisk kultur.