Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
En spion bland vänner : Kim Philby : dubbelagent, förrädare och gåta

En spion bland vänner : Kim Philby : dubbelagent, förrädare och gåta

Inbunden bok

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inbunden bok. 2014. Stockholm. Ekerlid. 0 (Historia & Arkeologi ISBN: 9789187391439) Beskrivning :==>> #92-13-4105 [Wilkmans Antikvariat]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789187391439
Titel
En spion bland vänner : Kim Philby - dubbelagent, förrädare och gåta
Författare
Ben Macintyre
Förlag
Ekerlids
Utgivningsår
2014
Omfång
400 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
146 x 216 mm Ryggbredd 33 mm
Vikt
741 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kim Philby var den mest framstående spionen i historien en briljant och charmerande man som kom att leda det brittiska kontraspionaget mot ryssarna under det kalla krigets tidiga dagar. Philby avslöjade de allierades samtliga operationer mot Sovjetunionen under 20 års tid och sände därmed ett otal personer i döden. Och han gjorde det utan att blinka. Philby kom från de bästa skolorna och tillhörde de mest exklusiva klubbarna där han drack till långt in på småtimmarna med gräddan av den brittiska och amerikanske underrättelsetjänsten. Philby´s två närmaste vänner i underrättelsevärlden, Nicholas Elliot på MI6 och CIA-chefen James Jesus Angleton trodde att de kände Philby bättre än någon annan, men upptäckte senare att de i själva verket inte kände honom alls. Detta är en historia om det fullständiga sveket; om lojalitet, tillit och förräderi, klass och samvete. En ideologisk strid mellan män med prickfria accenter och skräddarsydda kostymer på bekväma klubbar i London och Washington och om hur manlig vänskap svetsades samman för att sedan systematiskt svikas. En spion bland vänner bygger på nytt material från MI6, en mängd personliga brev och intervjuer. Boken gick direkt upp som nummer ett på London Times bästsäljarlista och har hyllats av en enig kritikerkår. Boken innehåller även ett efterord av John le Carré som beskriver sin egen relation till huvudpersonerna i det drama som ligger till grund för hans bästsäljande roman Tinker, Tailor, Soldier, Spy. Av Ben McIntyre har tidigare utkommit: Agent ZigZag, Operation Mincemeat och Double Cross.