Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Alla monster måste dö! ; gruppresa till Nordkorea - ett reportage

Alla monster måste dö! ; gruppresa till Nordkorea - ett reportage

Pocketbok Månpocket. 2011. 218 sidor.

Mycket gott skick. Troligtvis oläst. Mycket lätt slitage på pärmens hörn och kanter.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789172322479
Titel
Alla monster måste dö! ; gruppresa till Nordkorea - ett reportage
Författare
Magnus Bärtås - Fredrik Ekman
Förlag
Månpocket
Utgivningsår
2011
Omfång
218 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 179 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
127 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Under brinnande kallt krig kidnappar den nordkoreanska regimen Sydkoreas mest kända filmstjärnepar, skådespelerskan Madame Choi och regissören Shin Sang-ok. De går till slut med på den filmgalne diktatorn Kim Jong Ils krav på att göra regimvänlig spelfilm för att indoktrinera massorna. Först 1986 lyckas de fly under spektakulära former.Efter att ha träffat Madame Choi i Seoul åker Magnus Bärtås och Fredrik Ekman hösten 2008 på en gruppresa till Nordkorea för att hitta spår efter filmparet. Tillsammans med interiörerna från resan, där en mycket märklig samling människor reser ihop under bitvis påfrestande omständigheter i ett land som trotsar all logik, blir berättelsen om filmparet till en smart, upprörande och idérik reportagebok som bit för bit suger in läsaren i sitt märkliga universum, in bakom kulisserna på ett av världens mest slutna och hårda länder.

"en fascinerande, mångsidig och personlig betraktelse över förtryckets koreografi, över diktaturen som melodram." DN"En välskriven, lättläst och läskigt underhållande reportagebok att njuta och förfäras av." Östgöta-Correspondenten"En fantastisk berättelse inifrån Nordkorea. Smart och vacker bok om diktaturen som konstverk och kuliss. En väldigt lyckad blandning av reportage, essä och deltagande observation som jag gärna ser mer av i svensk facklitteratur." Jens Liljestrand/DN