Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Almqvist - Diktaren och hans tid

Almqvist - Diktaren och hans tid

Inbunden bok Historiska Media. 2002. 307 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Carl Jonas Love Almqvist är för eftervärlden mest känd som författare till verk som Det går an och Drottningens juvelsmycke. Han var även en man som tog en aktiv del i det svenska samhällslivet i början av 1800-talet - som lärare, präst och journalist. I centrum för Magnus Jacobsons bok står förhållandet mellan mannen och hans samtid. Almqvist strävan att reformera landets religiösa liv bör ses i ljuset av periodens nyandlighet och liberalism, och hans syn på äktenskap och kärlek hängde ihop med tidens nya föreställningar om könsroller och kvinnornas förändrade villkor.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9189442148
Titel
Almqvist : diktaren och hans tid
Författare
Magnus Jacobsson
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2002
Omfång
307 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
627 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Carl Jonas Love Almqvist föddes i slutet av 1700-talet under det gustavianska enväldets dagar och dog 1866, samma år som ståndsriksdagen avskaffades. Hans dramatiska liv sammanföll med en period av genomgripande omvälvningar, när det gamla bondesamhället började vika för industrialism, kapitalism och demokrati. Förändringarna orsakade starka slitningar i det svenska samhället. Almqvist stod mitt i striden som författare och journalist, men också som präst och lärare. Han hörde till dem som ville förändra och förnya samhället och människan. Almqvist. Diktaren och hans tid vill ge en helhetsbild av en av våra mest sammansatta kulturpersonligheter, av samspelet mellan Almqvist och den tid han verkade i.