Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Psykologi och kön. Från könsskillnader till genusperspektiv.

Psykologi och kön. Från könsskillnader till genusperspektiv.

Gott skick. Natur och Kultur 2003. Förlagets tryckta pappband. 330 s. ISBN 9127091538.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9127091538
Titel
Psykologi och kön : från könsskillnader till genusperspektiv
Författare
Magnusson, Eva
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsår
2003
Omfång
330 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
145 x 216 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
460 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I den här högaktuella boken belyses framväxten av psykologins uppfattningar om könsskillnader och hur nutida psykologiska teorier förhåller sig till kön, genus, kvinnlighet och manlighet.Till synes könsneutrala antaganden har fått, och får, könsspecifika konsekvenser som ofta leder till missgynnande av flickor och kvinnor, men också av människor som inte anpassar sig till heterosexuella normer.
Psykologins huvudområden granskas: utvecklingspsykologi, evolutionspsykologi, kognitiv psykologi, socialpsykologi,personlighetspsykologi samt psykoanalytisk och psykodynamisk teori. Boken visar hur vetenskapsteoretiska grundantaganden kan begränsa psykologins förutsättningar att tillgodogöra sig kritiska tankegångar inom områden som feministisk teori, queerteori, postkolonial teori och etnicitetsforskning.
Författaren redogör också för alternativa teorier som har växt fram som resultat av de senaste decenniernas utveckling i feministisk teori och kulturteori. Slutligen diskuteras utmaningar och möjligheter för de nya forskningsinriktningar som på allvar försöker integrera vetenskapliga och politiska förändringar i föreställningar om kön, kvinnligt, manligt, subjektivitet och sexualitet.
Boken kan användas fristående eller som ett komplement till litteratur om psykologins huvudområden. Den förutsätter egentligen inga förkunskaper om psykologi.
Boken vänder sig till studerande vid utbildningar där psykologi studeras.Men också de som i sin verksamhet konfronteras med genusfrågor, till exempel psykologer, socialarbetare, lärare och sjukvårdspersonal, kan ha glädje av boken.