Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
No Kid : 40 skäl att inte att skaffa barn

No Kid : 40 skäl att inte att skaffa barn

Inbunden bok. Telegram Bokförlag. 1 uppl. 2008. 144 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. ///Förlagets beskrivning: Varning för barn! Efter att ha uppmanat oss att lata oss på jobbet i Hej Lättja är Corinne Maier tillbaka med ännu ett tabubelagt budskap: Skaffa inte barn. De gör ditt liv till en mardröm med ständig oro och ofrånkomlig besvikelse. De kostar en förmögenhet, förstör ditt sexliv och tvingar dig att äta skräpmat på hamburgerrestauranger. Dessutom är alla barn som föds i ett välfärdsland en ekologisk katastrof för hela planeten. I No Kid utmanar Corinne Maier den i dag överallt förekommande bilden av den perfekta och lyckliga familjen. Är den så perfekt och lycklig egentligen?

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789177387824
Titel
No Kid : 40 skäl att inte att skaffa barn
Författare
Maier, Corinne
Förlag
Telegram Bokförlag
Utgivningsår
2008
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
141 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
340 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Barn gör ditt liv till en mardröm med ständig oro, tungt ansvar och ofrånkomlig besvikelse. Barn kostar en förmögenhet och förstör ditt sexliv. Dessutom kommer du att tappa kontakten med dina vänner, inte kunna sova länge på helgerna och bli tvungen att äta skräpmat på hamburgerrestauranger.

     Men det är inte bara synd om föräldrarna, det är minst lika synd om barnen. De har ingen framtid eftersom varje barn som föds bidrar till växthuseffekten och hotar hela vår planets existens. Och glöm inte att världen redan är överbefolkad.

     I No kid utmanar Corinne Maier den i dag överallt förekommande bilden av den lyckliga familjen. Hon pekar på att barn numera närmast har blivit en moderiktig accessoar. I medierna matas vi med glamourbilder på lyckligt leende kändisföräldrar och deras barn. Och man försöker inbilla oss att det finns perfekta familjer och perfekta barn.

     Har man inte barn förutsätts det att det är synd om en. Men det kanske är tvärtom? I stället för barnlösa borde det heta barnfria.

     Corinne Maier ger oss fyrtio skäl att inte skaffa barn och det är elakt, omskakande och uppfriskande för såväl dem med som utan barn.

Corinne Maier blev världsberömd när hon gav ut boken Bonjour Paresse, en bok som översattes till 31 språk en stor succé också i Sverige under titeln Hej Lättja och som uppmanade folk till att fuska och lata sig på jobbet. Eller gjorde den det egentligen? Corinne Maier är inte bara en finurlig författare, hon är dessutom nationalekonom, psykoanalytiker och mamma till två barn.