Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Majas klimatmat

Majas klimatmat

Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 141 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789153431350
Titel
Majas klimatmat
Författare
Maja Söderberg
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2008
Omfång
141 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
200 x 257 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
726 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Genom att följa årstidernas växlingar och välja maten vi äter med omsorg kan vi minska vår klimatbelastning och bidra till en hållbar utveckling.
I Majas klimatmat berättar Maja Söderberg hur vi kan agera på ett ansvarsfullt sätt. Boken är både verktyg och ­inspirationskälla för alla oss som vill värna miljö och klimat, men inte riktigt vet hur. Det gäller att laga efter säsong, välja lokalproducerade och ekologiska råvaror, ­använda fisksorter som inte hotas av utfiskning och äta viltkött och lamm istället för fläsk och nöt. Genom små, enkla förändringar i matvanorna är vi alla med och skapar en hållbar framtid.Boken är indelad i årstidskapitel. På våren frestar primörtallrik med kesoröra och spenat- och fetaostfyllda crêpes. Sommarens utbud är oändligt - vad sägs till exempel om röd och läcker dinkelsallad att ta med på picknicken? Under hösten njuter vi av viltbiffar med trattkantarellsås och paj på jordärtskocka. Vintern är rotfrukterna och ­kålens tid. Då står rotsakswok med sötsur sås och böngryta med chili på menyn.
Genom att utgå från säsongens råvaror blir matlagningen plötsligt så mycket mer omväxlande. Det finns alltid något att se fram emot! Boken rymmer runt 100 recept på allt från huvudrätter till små läckra sötsaker. Samtliga recept är granskade av nutritionist Camilla Gard. I intervjuform får vi dessutom möta bland annat en ekobonde och en grönsaksboxleverantör, ett matlag med lång historia och en butiksinnehavare som vågat satsa fullt ut på ekologiskt och rättvisemärkt. Ur kunskapen föds framtidshoppet.
Maja Söderberg är författare med bondeambitioner. Hon är utbildad i resursbevarande försörjning med fokus på mat samt föredragshållare och kursledare i framtidsfrågor, som hållbar utveckling och demokrati.