Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Blink : den intuitiva intelligensen

Blink : den intuitiva intelligensen

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 230 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151846637
Titel
Blink : den intuitiva intelligensen
Författare
Malcolm Gladwell
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2006
Omfång
230 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 210 mm
Vikt
434 g
Språk
Svenska
Baksidestext
TVÅ SEKUNDER. Längre tid än så tar det inte att bilda sig en uppfattning om något. Vad beror det på att vissa människor kan lyda sina instinkter, som leder dem rätt, medan andra genast far vilse när de följer sina? Hur arbetar egentligen våra hjärnor – på kontoret, i klassrummet, i köket och i sovrummet? Hur kommer det sig att vissa människor är begåvade beslutsfattare medan andra ständigt klantar till det? Och varför är det så svårt att förklara våra allra bästa idéer för andra?

I sin förra bok, Den tändande gnistan fick Malcolm Gladwell oss att förstå vår omvärld på ett nytt sätt. Blink är en bok om hur vi tänker utan att tänka, om våra skenbart ögonblickliga val – i en blink – där beslutsprocessen måhända inte är så enkel som det först verkar.
Här möter vi psykologen som har lärt sig att se om ett äktenskap kommer att hålla eller inte efter att ha observerat det äkta paret under endast några minuter; tennistränaren som känner på sig när en spelare kommer göra ett dubbelfel innan racketen ens har varit i kontakt med bollen; antikexperten som med en blick kan se att ett konstverk är en förfalskning. Här berättas också om två stora misstag med "blink" dvs att låta autopiloten eller första intrycket styra: valet av den amerikanske presidenten Warren Harding; lanseringen av den nya Coca-Colan som floppade totalt och om hur polisen av misstag sköt ihjäl Amadou Diallo.

Blink visar att den skicklige beslutsfattaren inte är den som samlar in mest information eller ägnar mest tid åt att först begrunda det ena och det andra, utan den som har lärt sig konsten att skala bort allt oväsentligt. Boken hjälper dig att bättre förstå tankeprocesserna bakom varje beslut du tar. När du har läst Blink har du också fått en ny syn på varför vi tänker som vi tänker.