Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Betong som hobby

Betong som hobby

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 141 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. namnad. Portot gäller oavsett antal böcker. - Betong är ett formbart och uttrycksfullt material som går att variera i det oändliga. Boken vänder sig till den som gillar att tillverka saker till trädgården. Ett tjugotal projekt är beskrivna steg för steg med illustrationer och foton. Här finns dekorationer till kryddgården, fat och krukor, men även lekskulpturer, vattensprutande lejon och en trolsk fåtölj. Boken tar upp de olika momenten - från det att formen tillverkas till dess att betongen ska blandas, vibreras, härdas och efterarbetas

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151845326
Titel
Betong som hobby
Författare
Malena Skote
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2006
Omfång
141 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
559 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tänk bort trista förorter och föreställ dig istället en trögflytande gröt som förvandlas till något formbart, uttrycksfullt och vackert. Kanske ett fågelbad eller ett fat för fallfrukt. Till hemmafixaren har betongtrenden kommit för att stanna.

Vill man skapa något som kan stå ute året runt är betong det perfekta valet. Det är billigt, lätt att arbeta med och kräver inga förkunskaper. Möjligheterna till variation är oändliga. Ytan kan göras len som slipat trä eller skrovlig som huggen granit.
Det är nu länge sedan Malena Skote förälskade sig i betongen. Idag står hon i sin trädgård och gjuter det ena föremålet efter det andra. Hon håller kurser som snabbt blir fulltecknade och har därför fått en unik kunskap om vad nybörjaren behöver veta. Nu har hon samlat erfarenheter, tips och idéer till en inspirerande handbok för alla som vill arbeta med betong.
Boken lär oss se möjligheter i allt "skräp". I en gammal wokpanna gjuts en skål och en ful plastkruka blir grunden till ett fågelbad med mosaik. När Malena Skote tar hjälp av barnens vattenbazookas för att få till en mjukt rundad insida visar hon att endast fantasin sätter gränser. Spännande avtryck och strukturer hämtar hon annars gärna från naturen – det kan vara ett fiskben eller rabarberbladets grova nät av nerver.
Boken tar upp de olika momenten – från det att formen tillverkas till dess att betongen ska blandas, vibreras, härdas och efterarbetas. Ett tjugotal projekt är beskrivna steg för steg med illustrationer och foton. Här finns dekorationer till kryddgården, fat och krukor, men även lekskulpturer, vattensprutande lejon och en trolsk fåtölj.