Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Var hemlig och gläds – Vandringar i William Butler Yeats poetiska världar

Var hemlig och gläds – Vandringar i William Butler Yeats poetiska världar

Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2017. 452 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Illustrerad i färg. Gallrad/såld biblioteksbok (stämplad "Makulerad"). Pärmar/skyddsomslag är laminerade med skyddsplast, men det är alltså inget särskilt biblioteksband; däremot finns enkel standardutrustning för biblioteksböcker: streckkod, klisterlapp med chip, hyllsignum.
Detta är ett fint exemplar som inte verkar ha lånats eller lästs i någon stor utsträckning. Lättare yttre hanteringsspår.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789146225270
Titel
Var hemlig och gläds : vandringar i William Butler Yeats poetiska världar
Författare
Malmberg, Carl-Johan
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2017
Omfång
452 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
180 x 247 mm Ryggbredd 42 mm
Vikt
1225 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Irländaren WILLIAM BUTLER YEATS (1865–1939) är en av förra seklets mest betydande poeter. Han mottog Nobelpriset i litteratur 1923, men det är egentligen inte förrän på senare år som ett större urval av hans poesi tolkats till svenska. Här presenteras han för första gången i helfigur i en mycket egensinnig och djupt personlig bok om hans originalitet, hans liv och hans dikt.Carl-Johan Malmberg har läst och satt värde på Yeats verk under hela sitt vuxna liv. På liknande sätt som i Stjärnan i foten, Malmbergs stora bok om William Blake, skildras här de många olika perioderna och facetterna av författarens liv: symbolisten, dekadenten, nationalisten, modernisten, den ockulta systemskaparen, självbekännaren, provokatören, den politiskt inkorrekte – liksom den Yeats som förhåller sig till en egen kanon av historiens och sagans betydelsefulla gestalter, texter och bilder. Ett särskilt kapitel ägnas åt Stockholmsbesöket 1923, året han fick Nobelpriset och en brytpunkt både i livet och författarskapet.Som en röd tråd hos Yeats finns hans livslånga kärlek till den nationalistiska frihetskämpen Maud Gonne. Det är också en röd tråd i den här boken.Yeats inspirerades av storheter som Blake, Oscar Wilde och Ezra Pound, samtidigt som han hade ett antagonistiskt förhållande till dessa. Boken består av en serie ingående läsningar av viktiga nyckeltexter i Yeats poesi, dramatik och prosa. Utifrån dem skildrar Malmberg hans liv och tid, vilket gör framställningen till en utmärkt introduktion såväl till honom som till hans engelska och irländska kontexter, parallellt med att den utgör en fördjupad diskussion av de enskilda verken.Boken är rikt illustrerad i färg.