Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Huliganens återkomst

Huliganens återkomst

Inbunden bok. 2244. 2012. 405 sidor.

Mycket gott skick. Gallrad/såld biblioteksbok (stämplad "Makulerad") som förefaller ganska sparsamt läst, om än med vissa lättare hanteringsspår.. Pärmarna är laminerade med skyddsplast, men det är alltså inget särskilt biblioteksband; däremot finns enkel standardutrustning för biblioteksböcker, inkl. streckkod, klisterlapp med chip, hyllsignum.

"Huliganens återkomst är Norman Maneas kritikerrosade memoarer som vandrar fritt mellan barndomen i ett koncentrationsläger, vuxenlivet i det kommunistiska Rumänien och den sena flykten till löftenas land, USA."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186729011
Titel
Huliganens återkomst
Författare
Manea, Norman
Förlag
2244
Utgivningsår
2012
Omfång
412 sidor
Bandtyp
Flexband
Mått
140 x 218 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
513 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Huliganens återkomst är Norman Maneas kritikerrosade memoarer som vandrar fritt mellan barndomen i ett koncentrationsläger, vuxenlivet i det kommunistiska Rumänien och den sena flykten till löftenas land, USA.Ett livsöde som börjar med en utrotning - deportationen vid blott fem års ålder. Befrielsen några år senare blir ingen återkomst till ett normalt liv, utan till en annan diktatur och en annan långsam död. Det tar författaren fyra årtionden att bestämma sig för att återigen gå i exil, denna gång inte bara från själva landet, utan från det fosterland som utgörs av familjen och språket. Detta gör han till slut, för frihetens skull, men friheten kommer för sent, och ändå för tidigt. Tre år efter att författaren gett sig iväg har Rumänien äntligen gjort upp med kommunismens diktatur. Men då är också han en förändrad människa som inser att det är ännu svårare att återvända hem än det är att gå i exil.Huliganens återkomst har fått mycket stor uppmärksamhet i USA. Den blev utsedd till bästa utländska bok i Frankrike (2006), Spanien (2005) och Italien (2004) och har även blivit en storsäljare i Tyskland.Vinnare av Nelly Sachs priset 2011.