Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Rosor : en bok av rosvänner för rosvänner

Rosor : en bok av rosvänner för rosvänner

Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 238 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Rosor är en bok för den vanlige hobbyodlaren som blivit ovanligt förtjust i rosor precis som författaren själv. Den har kommit till tack vare det egna odlandets glädje och vedermödor, vilket tydligt framgår i det avslutande kapitlet med praktiska råd. Det är en personlig bok där filosoferande kring rosor blandas med kunskaper och tips på ett ledigt och underhållande sätt. Det är en både praktisk och vacker bok med fantastiska foton. Efter det inledande kulturhistoriska avsnittet om rosornas spännande bakgrund följer ett par kapitel om olika sätt att arrangera rosor i trädgården. Därefter presenteras ett stort antal rosor med illustrationer; först vildrosor, sedan gammaldags rosor i respektive art. De nyare sorterna har delats upp efter användningsområden eller samlande marknadsföringsnamn. Härstamning, blommor, bladverk, höjd, växtsätt, doft, säsong och härdighet anges. Läsaren får även förklaringar till många av rosornas namn. Varje kapitel avslutas med namn på ytterligare sorter med uppgifter om förädlare, introduktionsår, färg och fyllnadsgrad. En del rosor har bytts ut sedan förra utgåvan, och de kanadensiska rosorna har ersatt det tidigare kapitlet om miniatyrrosor. Allt som allt får läsaren stifta bekantskap med ca 400 olika rosor.
Gudrun Manell har verkat som kulturskribent, dagtidningsjournalist, veckotidningsreporter och fackredaktör med egna blomsidor. Numera är rosor hennes huvudintresse. Bertil K Johanson är yrkesfotograf med trädgårdsbilder som specialitet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789153428718
Titel
Rosor : en bok av rosvänner för rosvänner
Författare
Manell, Gudrun
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2008
Omfång
238 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
194 x 240 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
920 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Rosor är en bok för den vanlige hobbyodlaren som blivit ovanligt förtjust i rosor precis som författaren själv. Den har kommit till tack vare det egna odlandets glädje och vedermödor, vilket tydligt framgår i det avslutande kapitlet med praktiska råd. Det är en personlig bok där filosoferande kring rosor blandas med kunskaper och tips på ett ledigt och underhållande sätt. Det är en både praktisk och vacker bok med fantastiska foton. Efter det inledande kulturhistoriska avsnittet om rosornas spännande bakgrund följer ett par kapitel om olika sätt att arrangera rosor i trädgården. Därefter presenteras ett stort antal rosor med illustrationer; först vildrosor, sedan gammaldags rosor i respektive art. De nyare sorterna har delats upp efter användningsområden eller samlande marknadsföringsnamn. Härstamning, blommor, bladverk, höjd, växtsätt, doft, säsong och härdighet anges. Läsaren får även förklaringar till många av rosornas namn. Varje kapitel avslutas med namn på ytterligare sorter med uppgifter om förädlare, introduktionsår, färg och fyllnadsgrad. En del rosor har bytts ut sedan förra utgåvan, och de kanadensiska rosorna har ersatt det tidigare kapitlet om miniatyrrosor. Allt som allt får läsaren stifta bekantskap med ca 400 olika rosor.

Gudrun Manell har verkat som kulturskribent, dagtidningsjournalist, veckotidningsreporter och fackredaktör med egna blomsidor. Numera är rosor hennes huvudintresse. Bertil K Johanson är yrkesfotograf med trädgårdsbilder som specialitet.