Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Medelhavsbufféer

Medelhavsbufféer

Inbundna böcker. Massolit Förlag. 2 uppl. 2014. 111 sidor.

Bjud på medelhavsbuffé!

Här är kokboken att inspireras av för dig som älskar den goda, lättlagade maten från Medelhavet. Välj en buffé från ett särskilt land eller komponera din egen.

Välj bland ett åttiotal recept i sju härliga medelhavsbufféer från länder runt det azurblå havet: Frankrike, Italien, Spanien, Grekland, Marocko, Turkiet och Libanon.
Bjud på en buffé från ett av dessa länder eller komponera din egen genom att plocka lite här och där efter tycke och smak. Eller använd recepten för att laga en vanlig middag. Recepten är beräknade för 1015 personer och går att halvera.
Bakom recepten står kocken Marco Baudone, med rötter i såväl Italien som Sverige. Han har arbetat som kock i Italien, Frankrike och Sverige. I dag är han köksmästare och delägare i den franska krogen Brasserie Le Rouge i Stockholm. Detta är hans fjärde kokbok, de tidigare heter Antipasti & stuzzichini, Italienska smakens källa och Italienska bufféer.
Författaren och journalisten Tomas Tengby återkommer i böckerna. Denna gång berättar han om maträtterna, matkulturerna och hur allt hänger ihop genom historien. Läs om hur råvaror och smaker en gång har färdats kors och tvärs över Medelhavet i de gamla härskarnas kölvatten. Om hur det har suddat ut matgränserna mellan länderna. I dag kryddas maten i Spanien, Frankrike och Italien fortfarande av arabiska smaker. Pizzan är inte bara italiensk, och det är en hårfin skillnad mellan tapas, meze och antipasti.
Roland Persson har tagit de vackra bilderna.

Förlagsfakta

ISBN
9789187785856
Titel
Medelhavsbufféer
Författare
Marco Baudone - Tomas Tengby
Förlag
Massolit Förlag
Utgivningsår
2014
Omfång
111 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
239 x 279 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
732 g
Språk
Svenska