Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Osaliga döda

Osaliga döda

Inbunden bok

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Stockholm : Ordfront, 2006, 1:a svenska uppl. (Falun : Scandbook) 225[1]s. 22 cm. Översättning: Erik Gustafsson. Org. titel: Muertos incómodos. ISBN: 91-7037-194-6 / 978-91-7037-194-3 ; Inb. förlagsband med skyddsomslag. I mycket fint skick, som ny.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9170371946
Titel
Osaliga döda : kriminalroman
Författare
Subcomandante Marcos - Taibo Il - Paco Ignacio
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2006
Omfång
225 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
136 x 215 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
370 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En söndagsmorgon 2003 ringde det på dörren hos den kände mexikanske författaren Paco Ignacio Taibo II. En man lämnade över ett brev med påskriften Endast för dina ögon. I brevet hittade Taibo till sin häpnad en hälsning från Mexikos legendariske gerillaledare Subcomandante Marcos. Det innehöll också ett förslag om att de två skulle skriva en kriminalroman tillsammans. Resultatet, som växte fram genom korrespondens mellan två personer som aldrig träffats, blev Osaliga döda. I romanen börjar en mexikansk man som varit död i över trettio år, en dag tala in meddelanden på en gammal väns telefonsvarare. Den döde pekar ut en okänd man vid namn Morales som sin mördare. Vännen tar kontakt med privatdetektiven Héctor Belascoarán Shayne i Mexico City. I Chiapas i södra Mexiko gäckas zapatiströrelsens ledning också av en okänd Morales, som verkar vara djupt inblandad i såväl penningtvätt som organisering av paramilitärer. Zapatisternas militäre ledare Subcomandante Marcos ger mayaindianen Elías Contreras uppdraget att utreda saken tillsammans med Shayne. I jakten på sanningen förs vi ner i Mexikos mörka historia och tillbaka upp i en samtid där Osaliga döda ännu väntar på rättvisa, medan deras mördare vandrar fritt på stadens gator. I brev- och dokumentform och på vanlig prosa förmedlas humor, distans, känsla, tolerans, slagkraftig politisk analys, spänning, action och kulturkrockar på längden och tvären. En lättläst, rolig och och lärorik detektivpolitikthriller.