Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
De sju systrarna

De sju systrarna

Inbunden bok

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Forum 2004, inb. med skyddsomslag, 260 s, några hundöron, stämpel "Recensionsexemplar" på sidsnitt, mkt gott skick. I en liten lägenhet i ett brokigt kvarter i London bor Candida Wilton

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137122762
Titel
De sju systrarna
Författare
Margaret Drabble
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2004
Omfång
261 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 235 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
602 g
Språk
Svenska
Baksidestext


I en liten lägenhet i ett skumt kvarter i London bor sedan några år Candida Wilton. Hon har flyttat dit från Suffolk efter skilsmässan från sin man, den charmante, framgångsrike rektorn, som hittat en annan kvinna. Med sina tre döttrar har hon knappt någon kontakt. I början av sin tid i London var hon med i en liten grupp kvinnor som studerade Aeneiden, men dem träffar hon knappast alls längre. För att få tiden att gå och kanske för att förstå sig själv börjar hon skriva dagbok på sin nyinförskaffade laptop.
 Någonstans har hon trots allt ett hopp om förändring. När hon plötsligt får en rejäl summa pengar från en gammal försäkring börjar hon tänka på att resa. Men vart? I Aeneas fotspår, dyker det upp i hennes huvud. Hon ringer till kvinnorna i Aeneiden-gruppen och två gamla klasskamrater som också läste latin. Och inom kort är sju kvinnor på upptäcktsfärd i Karthago (Tunis) och sedan i Neapel där de besöker Hades (Lago di Averno). Gruppen splittras när en av dem måste åka hem för att hennes man blivit överfallen och svårt misshandlad. Candida tar sig ensam till den kumeiska sibyllans grotta för att få veta vad som väntar henne i livet. Var stilla, tycker hon sig höra sibyllan viska, ge upp! Men nej, hon känner att något väntar henne på den andra stranden. Och Candida fylls av förväntan och av liv.
En bok om att vara ensam och om att tackla ensamheten. Om att försöka se sig själv sådan man verkligen är. Om att inte förlora känslan av att livet har något att ge. Om vänskap kvinnor emellan. Allt skildrat med Drabbles illusionslösa, lätt humoristiska skärpa. Margaret Drabble är född 1939. Under sina litteraturstudier vid Cambridge spelade hon mycket teater och efter examen var hon en tid anställd vid Royal Shakespeare Company. Hon gifte sig med en skådespelare och fick tre barn. Nu bor hon i London med sin andra man, författaren Michael Holroyd. Hon har skrivit 16 böcker och var huvudredaktör för standardverket The Oxford Companion to English Literature. Hennes senaste roman var den lovordade Mörk fjäril.