Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Det svenska köket - mat för hela året

Det svenska köket - mat för hela året

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 224 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Skyddsomslagets framsida med liten tejplagad reva (ca 5 mm) nedtill. Färgfotoillustrerad

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113039060
Titel
Det svenska köket : mat för hela året
Författare
Margareta Schildt Landgren
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2012
Omfång
224 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
195 x 242 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
958 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När Margareta Schildt-Landgrens mamma gick bort för några år sedan behöll hon mammans samling med originalrecept, utvecklade under decennier. Med hjälp av samlingen och sin egen stora erfarenhet, skapade hon en kokbok med de bästa, svenska recepten för varje årstid.

”Min barndom präglades av att familjen samlades kring middagen med mors hemlagade, goda mat. Även om jag inte hjälpte till så mycket med maten hemma, eftersom mor gjorde det bäst, så är jag övertygad om att mitt matintresse föddes redan då. Mor laga­de mat från grunden, vilket på den tiden var helt naturligt. Man anpassade matsedeln efter årstiderna och det skulle till exempel vara otänkbart att äta jordgubbar annat än på sommaren. Vi plockade nypon, björnbär och svamp på hösten och tog vara på vad naturens skafferi hade att bjuda.”

Idag vill vi på nytt lära oss matlagning från grunden och hur vi bäst använder de råvaror som faktiskt ofta finns runt knuten. Mattrender kommer och går men många av våra svenska mat­traditioner har stått sig starka i århundraden. Vi är präglade av vårt klimat och de fyra årstiderna, som alla bjuder på olika läckerheter ur naturens skafferi.
I Det svenska köket delar Margareta Schildt-Landgren med sig av sina bästa recept på de traditionsenliga rätterna under varje årstid. Här finns klassikerna, från julskinka och knäck, semlor och kanelbullar till kräftlag, snaps och kåldolmar, men också lite egna favoriter och varianter, som till exempel jordgubbscarpaccio och äggtoddyparfait, som kan höja stämningen på högtiderna. Margareta kryddar sina recept med anekdoter från familjehistorien och varvar intressanta fakta om svenska seder och traditioner med reflektioner över vad som är viktigt i varje säsong. Boken är rikt illustrerad med stämningsfulla fotografier tagna av Tine Guth-Linse och inbjuder både till en stunds lustfylld läsning i fåtöljen och en lång svamptur i skogen. Men framförallt bjuder den på svensk matglädje och oumbärliga recept för både vardag och fest.

Vi ger också ut Det svenska köket på engelska, då med titeln Notes from a Swedish kitchen.