Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
101 Bröd du måste baka innan du dör

101 Bröd du måste baka innan du dör

Inbunden bok. Stevali. 2019. 224 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188397409
Titel
101 Bröd du måste baka innan du dör
Författare
Törnblom, Marie
Förlag
Stevali
Utgivningsår
2019
Omfång
239 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
154 x 222 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
620 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ny och uppdaterad utgåva av boken som fått pris som Sveriges  bästa bok om matbröd 2014 enligt Måltidsakademin i Grythyttan! Juryns motivering: "Doften av nybakat bröd sprider kärlek och omtanke. Här finns kornbröd från Norrland, rågbröd från Skåne och invandrade bröd från när och fjärran. Marie och Leif Törnblom förmedlar stort kunnande i recept och bild"Finns det något mer välkomnande och hemtrevligt än doften av nybakat bröd? Med denna bok vill vi förmedla glädjen i att bjuda på färskt bröd bakat i egen ugn. Bröd är basföda och livsviktigt för många runt om i världen. Den här boken visar på flera länders brödkultur i många varierande former och smaker. Här ges recept på både vanliga och lite speciella bröd, några enkla och andra med mer tidskrävande bakning. Det gemensamma är att det är väl värt mödan. Att få känna den elastiska och formbara degen mot mjölade händer är sinnligt! Vilken härlig belöning att sedan njuta av det nybakade brödet med lite smör! Till många av recepten ges tips om varierande utbakning, smaksättning och vad som är extra gott att servera tillsammans med just det brödet. Vissa bröd ska mogna några dagar medan andra bäst äts nygräddade och ljumma. Några gräddas på spisen, en del ska kokas och de flesta gräddas i ugn. Att baka sitt eget bröd är lustfyllt, rustikt och rogivande. Brödbakets härliga dofter och smaker kittlar alla våra sinnen!Marie Törnblom är matskribent med många års erfarenhet som matkreatör och stylist. Hon har skrivit flera böcker och medverkar flitigt i våra dags-, vecko- och mattidningar med spännande recept, artiklar och vackra arrangemang. Leif Törnblom har fotograferat bilderna i boken.