Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Fragment : dikter, dagboksanteckningar, brev

Fragment : dikter, dagboksanteckningar, brev

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 269 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Skyddsomslaget med ett par revor men i övrigt i fint skick. Bok med inlaga i princip i nära nyskick men med en gåvoskrift på smutsbladet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113037196
Titel
Fragment : dikter, dagboksanteckningar, brev
Författare
Marilyn Monroe
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2011
Omfång
269 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
203 x 263 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
1060 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Fragment är inget mindre än en händelse - ett fynd - och en oförglömlig bok som kommer att omdefiniera en av nittonhundratalets största ikoner nästan femtio år efter hennes död. Den låter oss återupptäcka människan Marilyn Monroe.

Bilden av Marilyn Monroe är så allmänt accepterad att vi knappast kan hjälpa att vi tror att vi vet allt som finns att veta om henne.
Men vad finns att säga om den andra Marilyn? Bortom rubrikerna - och de alltför välbekanta historierna om brustet hjärta, ensamhet och förtvivlan - fanns en mycket mer vetgirig, sökande och hoppfull kvinna än den världen lärde känna. Hur än Hollywood försökte formstöpa och kuva henne så förlorade hon aldrig sitt skarpsinne, sin passion och sin humor. För att möta och mota de svårigheter som tornade upp sig i hennes liv, så skrev hon.

Nu, för första gången, får vi möta Marilyn privat och lära känna henne på ett sätt vi aldrig gjort förut. Fragment är en hittills okänd samling texter, av hennes egen hand från 1943 till 1962, i form av minnesanteckningar, självbetraktelser, brev och även dikter. Det är tidigare opublicerade texter som ger en unik inblick i ikonens känsloliv och tankar, tillsammans med ett antal närgångna och sällan sedda bilder.
Dessa textfragment - nedtecknade i anteckningsblock, maskinskrivna blad eller skrivna på hotellens brevpapper - visar en kvinna som drevs av djup kärlek och strävan efter perfektion i sin konstutövning. De visar en Marilyn som var skoningslös i analysen av sitt eget liv, men också lekfull, rolig och vansinnigt intagande. Den sorglösa grace och förföriska lättsinnighet som gjorde hennes prestationer så minnesvärda träder även fram ur boksidorna, på samma sätt som den pyrande katastrofen gjorde hennes sista framträdanden så hjärtslitande.

Fragment är en händelse - en oförglömlig bok, som omdefinierar en av de störst lysande stjärnorna under nittonhundratalet och som, nästan femtio år efter hennes död, kommer att ge en bild av människan Marilyn.
Fragment har sammanställts av Antonio Tabucchi, Stanley Buchtal och Bernard Comment.