Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Lasarus kvinnor

Lasarus kvinnor

Inbunden bok 2244. 2013. 374 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. namnad recensionsexemplar

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186729202
Titel
Lasarus kvinnor
Författare
Marina Stepnova
Förlag
2244
Utgivningsår
2013
Omfång
374 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 220 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
559 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Rysslands 1900-talshistoria skildrad genom tre kvinnoöden

När Lasarus som artonåring kommer till Moskva blir han blixtförälskad i Marusia, en barnlös kvinna som är trettio år äldre än han och som endast besvarar hans hemliga kärlek med moderskärlek. Inte förrän på ålderns höst förälskar sig Lasarus på nytt, nu i den fyrtio år yngre Galina, en känslokall skönhet som blir mor till hans son Borik. Mellan dessa båda kärlekar – så långt åtskilda i tid – pendlar Lasarus liv. Men det är den tredje kärleken – barnbarnet Lidotjka – som blir den livsavgörande.Lasarus kvinnor är en vacker och gripande berättelse om tre kvinnor från tre olika generationer och om tre högst olika slags kärlek, en berättelse som spänner över hela 1900-talet och skildrar Rysslands moderna historia ur ett mikroperspektiv. Marina Stepnovas roman har jämförts med Tolstoj och har blivit en storsäljare i Ryssland.
"Det är en allegorisk, abstrakt representation av historien, kärlek och hur det sovjetiska livet påverkar människornas psyken och det är ett briljant berättargrepp. Maria Stepnova har skrivit ett modernt klassiskt verk som står sig bredvid sina författarkollegor Pusjkins, Pasternaks och Bulgakovs böcker. Lysande läsning skrivet på ett lika lysande språk." Norran