Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Samtal i katedralen

Samtal i katedralen

Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2010. 609 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. 23x16cm. Utspelar sig under åren 1948 - 1956 då diktatorn Odría styrde Peru. Huvudpersonen Santiago, som kommer från överklassen, engagerar sig för en tid i en revolutionär vänsterrörelse men hoppar av för att börja arbeta som journalist. Hans öde liknar på många sätt författarens eget. Romanen kan sägas tillhöra genren med s k diktatorsromaner som både García Márquez, Asturias, Roa Bastos och många fler bidragit till. Vargas Llosas tolkning av diktaturens väsen grundar sig på uppfattningen att det rör sig om ett kollektivt tillstånd som lockar fram det sämsta hos medborgarna - samtidigt som tillståndet lever kvar även sedan tillståndet i landet normaliserats.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789113036427
Titel
Samtal i katedralen
Författare
Mario Vargas Llosa
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2010
Omfång
608 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
161 x 231 mm Ryggbredd 47 mm
Vikt
977 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det är femtiotal och diktatorn Manuel A Odría håller Peru i ett järngrepp med vidriga metoder: förföljelse av oppositionella, utpressning och repressalier mot politiska motståndare med militära maktmedel.

Journalisten Santiago Zavala stöter ihop med sin fars gamle chaufför, Ambrosio, och tar med honom till baren "Katedralen" där Limas utslagna brukar träffas. Under fyra timmar sitter de båda männen och pratar och dricker samtidigt som de försöker besvara frågan: När gick det egentligen åt helvete för Peru?
Santiago vill också få reda på om hans far, Don Fermin, var ansvarig för mordet på en känd politisk motståndsman. När han fyra timmar senare vacklar ut från baren, ordentligt berusad, är han inte mycket klokare.