Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
V i 6:an - Skolhistorier från Östergötland

V i 6:an - Skolhistorier från Östergötland

Inbunden bok. Förlag Hede. 1 uppl. 2020. 148 sidor.

Nyskick. Skolberättelserna från Östergötland handlar om vår sons skoltid i Finspång. Det är han själv som har skrivit detta, Markus var en god lyssnare och iakt-tagare. Tyvärr avled vår son år 1992, i en allergi-chock. Sen dess rörde vi aldrig de saker, böcker och skrivelser som fanns i hans rum. Först för några år sen råkade vi titta på några A4-pärmar med diverse historier från hans skoltid.
Jag visade dessa för en gammal lärarkollega. Hans råd var direkt: Dessa skolhistorier måste bevaras till eftervärlden. Och här föreligger de i bokform, Skol-historier från Östergötland. Det är en tidsresa genom 1970-talets skola och samhälle, berättelsen om tre klasskompisar / ”busfrön” och deras väg in i vuxenlivet, någonstans i Östergötland.
Språket och jargongen speglar elevernas vardag med varandra och vuxna. Som vuxen skulle man säga, att tonen var rå men hjärtlig. Men ofta var tonen ganska elak dem emellan med mobbing, förtal och utfrysning som följd. Nästan varje pojke hade ök- eller smeknamn. De här grabbarnas öknamn i skolan var Grisen, Snus-Pelle och Lillis.
WILFRIED HILPRECHT

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK