Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
New York för foodisar

New York för foodisar

Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 207 sidor.

Nyskick. Förlagsny

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127153288
Titel
New York för foodisar
Författare
Gelin, Martin
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2019
Omfång
207 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
160 x 220 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
530 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det unika med New York är att du kan äta mat från hela världen där. New York erbjuder mer variation, med högre nivå, än någon annan metropol. Det finns inget enskilt kök eller specifik rätt som kan
definiera staden, för alla här är invandrare. De bästa restaurangerna sneglar alltid, med djup kärlek och en gnutta vemod, tillbaka på ett annat land eller en annan plats som någon lämnat bakom sig. 
New York för foodisar är en personlig guide till den allra bästa maten i New York, byggd på 17 års trägen research. Här får du tips om Chinatowns godaste dim sum, Sunset Parks mest gedigna taquerias och Harlems krispigaste fried chicken. Det är en bok för den som dagdrömmer om att äta ostron i baren på Le Bernardin, men lika gärna slinker in på den bästa egyptiska kvarterskrogen för grillad fisk i Queens. Vi tar tunnelbanan till Flushings roligaste food court för nordkinesiska grillspett och sichuanpepprade hot pots, besöker Brooklyns bästa pizzeria och hittar Washington Heights saftigaste cubano sandwich. 
Du får tips om var du kan äta koreansk barbecue samtidigt som du ser solen gå ner över Chrysler building, skaldjursbarerna där du hittar en perfekt lobster roll och den mest svalkande skålen kyld borscht i Little Odessa. På vägen hoppas vi att den här boken fördjupar och nyanserar bilden av New York och de tio miljoner människor som bor här.
"Läsaren – kanske en turist som för första gången besöker denna 10-miljoner stad eller en vid amerikanska förhållanden van resenär – får, oberoende av erfarenhet, en ytterst intressant inblick i nästan allt som i matväg erbjuds i denna världsmetropol. " BTJ