Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe

Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe

Inbunden bok Prisma. 1 uppl. 2003. 320 sidor.

Gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Stukade ryggändar. Mindre stötmärken på pärmens nederkant. Gåvoskrift på inlagans första blad. I övrigt fin inlaga. [rum 2]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9151840634
Titel
Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe
Författare
Mathias Dahlgren
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2003
Omfång
320 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
1078 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Mathias Dahlgren är en av Sveriges ledande kockar. Han är den ende svensk som vunnit guld i Bocuse d'Or,"mat-OS". Hans restaurang har en stjärna i Guide Rouge. Hans förra bok fick pris som årets bästa kokbok alla kategorier. I boken Bon Lloc beskriver han teorin bakom sitt skapande, och delar med sig av ca 200 recept. Så här säger han själv: "Med inspiration av det gastronomiska arvet, de bästa råvarorna och egna idéer vill vi presentera ett europeiskt kök, där vi vårdar, förnyar och innoverar utan att försvåra eller förstöra. Stor vikt läggs vid måltidens uppbyggnad, vi ska överraska i många små väl valda detaljer. På Bon Lloc ska maten vara i fokus, servering, drycker, miljö ska bidra till att göra ett restaurangbesök hos oss till stor underhållning för samtidens människor. Vad vi vill med den här boken är att förtydliga vår idé och tankarna bakom." Att laga mat är ett klassiskt hantverk. Så här skriver Mathias om kockens roll: "Ett klassiskt hantverk kräver människor av kött och blod som alla arbetar för att göra något bra tillsammans. Visst har utvecklingen gått framåt men vi köper fortfarande benknotor vi omsorgsfullt rostar i ugnen, sjuder med vatten och grönsaker och kryddor i 36 timmar under tålmodigt skummande, det silas och reduceras i ytterligare många timmar och allt det blev var början till en sås. I ett klassiskt hantverk är arbetaren fortfarande viktigast." Ur innehållet: Samtidens människor - Det gastronomiska arvet - De bästa råvarorna - Egna idéer - Att skapa en rätt - Desserter - Tanken med en meny - Rytmen i måltiden - Inspiration - Jämnhet - En kreativ mall - En teknisk rekonstruktion - Kocken - Basrecept - Tekniska rekonstruktioner - Fria tolkningar - Snacks - Ett begrepp med ny råvara eller smak mm.