-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151838079
- Titel
- Mathias Dahlgren kokbok
- Författare
- Mathias Dahlgren
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 895 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1993-1996 var han medlem i ett framgångsrikt svenskt kocklandslag och blev utsedd att representera Sverige i Bocuse d'Or 1997. I konkurrens med de främsta kockarna från världens stora matnationer vann han tävlingen. Idag driver han sin egen krog, Bon Lloc, i Stockholm. Det här är dock inte Bon Llocs kokbok - även om det finns inslag av Estilo Nuevo Euro Latino - utan snarare Mathias egen, personliga kokbok.
Kokkonst är inget hokus pokus utan bygger helt enkelt på ingående kunskap och kärleksfull omsorg om råvarorna, sunt förnuft och en egen utvecklad smak. Det handlar också om att våga improvisera, pröva nya idéer och utmana. Här hittar du några ganska komplicerade recept som kräver tid och precision i hantverket, men framför allt många enklare, för att inte säga självklara, recept på hur man utvinner det allra bästa ur sina råvaror. Gemensamt för dem alla är att resultatet blir mycket gott!
Prisma 1 9151838079 -
Det naturliga köket
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 528 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Klotband i dekorerad pappkassett
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023984
- Titel
- Det naturliga köket
- Författare
- Dahlgren, Mathias
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 528 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 300 mm Ryggbredd 55 mm
- Vikt
- 3224 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Naturliga råvaror och naturlig smak är en förutsättning för det naturliga köket." Så uttrycker sig Sveriges ledande kock och restauratör - Mathias Dahlgren.
Hans restaurang i Grand Hôtel i Stockholm har tre stjärnor i Guide Michelin. Matsalen har två stjärnor, Matbaren en stjärna.
Restaurang Mathias Dahlgren är Sveriges bästa och mest uppmärksammade restaurang. Mathias ideologi med nyskapade rätter med svenska smaker och våra yppersta råvaror presenteras på två olika sätt i restaurangen.
I den rustika och spontana Matbaren kan man slinka in, äta improviserat och enkelt (men med fantastiska smaker). Gästerna är en del av stämningen och atmosfären.
I Matsalen planeras besöket. Detta är den yppersta matsalen i Sverige, den traditionella inramningen till trots är menyn nyskapande på absolut internationell toppnivå.
Boken skildrar dessa två helt olika kök och miljöer, men allt sammanhållet av Mathias matideologi och filosofi om krogen som en mötesplats, en plats för upplevelser, gemenskap, äventyr och njutning.
Även om boken beskriver Mathias restaurang (och dess två inriktningar) är detta en kokbok, där Sveriges mest renommerade kock delar med sig av sina unika recept.
Mathias Dahlgren är Sveriges ledande kock och restauratör; han har som ende svensk stjärnkock vunnit guld i Bocuse d'Or, han drev tidigare uppmärksammade restaurang Bon Lloc, och nu Restaurang Mathias Dahlgren i Grand Hôtel i Stockholm.
Han har fått många internationella utmärkelser och är mycket uppmärksammad utomlands. På listan The S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants placerar sig Restaurang Mathias Dahlgren tillsammans med världens bästa restauranger: El Bulli i Spanien, The Fat Duck i England och The French Laundry, USA.
Mathias Dahlgren är med andra ord en fullfjädrad stjärnkock.
Norstedts 1 9789113023984 -
TACK FÖR MATEN - RÅVARORNAS MÄSTARE
Mäeks 2011. Inbunden med skyddsomslag. 318 sidor. Nära nyskick/Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197728218
- Titel
- Tack för maten : råvarornas mästare
- Författare
- Mathias Dahlgren - Rikard Lind
- Förlag
- Märks Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 322 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 235 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tack för maten; Råvarornas mästare porträtterar platserna, personligheterna och hantverket bakom Sveriges bästa råvaror, i urval av landets mest framstående kock Mathias Dahlgren som också har lagat maten i boken.
Det är en fantastisk resa genom det småskaliga mathantverkets Sverige, från syrlig sörmländsk rabarber till burfångade bohuslänska havskräftor, in i dofterna av nygräddade kardemummabullar mitt i Stockholm och ut bland lyckligt spatserande skånska kycklingar. Du möter oregerlig passion för getter och ost på Österlen, en halländsk grönsaksvirtuos vars tänkande gärna är knäppare än andras och fårfarmaren som går under epitetet Mälardalens Crocodile Dundee. Bland mycket annat.
Själva boken Tack för maten; Råvarornas mästare har fått växa fram i sin egen takt med stor omsorg i alla delar för att på bästa sätt spegla det hantverk som den handlar om.
Boken är tryckt av Rolf i Skövde på papper från Lessebo Bruk i Småland.
14 gårdar/producenter, 245 fotografier, 37 recept av Mathias Dahlgren.
9789197728218 -
MATHIAS DAHLGRENS BÄSTA - från skaldjurspaell...
ISBN 9789113034513!
Nyskick. Norstedts 2011. Illustrerat pappband. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9789113034513!
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn