Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den hemlige kocken. Pocket.

Den hemlige kocken. Pocket.

Ordfront pocket. 2007. 280 sidor, 169 gram.

Mycket gott skick. Jag har under de senaste åren intresserat mig alltmer för kost och hälsa, främst genom att läsa en massa böcker och hämta information på internet. Det är mycket som inte står rätt till inom det som vi kallar matindustrin och fusk och mygel är här liksom i många andra branscher förekommande.

Hursomhelst, senaste boken som jag läste inom ämnet heter just ?Den hemlige kocken? och är skriven av Mats-Erik Nilsson. Här tas det upp en del historiska fakta kring matfusk och hur vår syn på matfusket har förändrats under årens lopp. Mats-Erik jämför även hur det såg ut förr och hur det ser ut idag, där han beskriver hårda straff för något som idag är mer regel än undantag. Han går även igenom en del matnyttigt om olika tillsatsämnen som är vanligt förekommande i vår mat idag.

I Stort kände jag mig väl medveten om det mesta av det som togs upp i boken, mer eller mindre, men där fanns ändå en del guldkorn som gjorde boken läsvärd och själv har jag redan jobbat hårt för att ta bort så många tillsatsämnen ur min mat som möjligt, så jag kände att den här boken inte riktigt var riktad till mig. Men för de som idag äter mycket snabbmat och färdiga rätter kan jag däremot varmt rekommendera den här boken.

Det ända som jag egentligen saknade var känslan ?oj vad allt har gått snett?, då författaren aldrig riktigt gick in på hur de olika ämnerna påverkar oss. Kanske på grund av att forskningen inte har kommit så långt än. Men vem vill vara framtidens försökskanin när det redan finns så mycket fakta om vilken mat vi i det långa loppet mår bra av att äta?
Estelo Laito. En blogg om Häsa, träning och ekologi.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170373893
Titel
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
Författare
Nilsson, Mats-Eric
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
279 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
160 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?

Ytterligare medarbetare:
Författare: Nilsson, Mats-Eric