Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
De första 100 åren - Svenska företagsbilder

De första 100 åren - Svenska företagsbilder

Inbunden bok Timbro. 1 uppl. 1986. 199 sidor.

Gott skick. Rikt illustrerad, huvudsakligen i svartvitt. ISBN 9175661098. Berättelsen om företagen och företagarna. Företaget är vår tids organisation. Ständig pionjär för att systematiskt utnyttja teknik och vetenskap. Ständig utvecklare och omvandlare av samhället. Företaget är huvudpersonen i denna bok, som är en hyllning till det dagliga arbetet i företagen; från exportförsäljarnas exotiska miljöer till den tekniska utvecklingen av produktionen. Vi får följa den snabba förändringen av kontorsarbetet, övergången från sekelskiftets tillverkningskatedraler till dagens superfabriker, förändringen av gårdagens patriarkaliska ledare till nutidens uppkavlade skjortärmar i direktionsrummen. Bilderna och texterna ger en bred och sammansatt bild av företagets värld med dokumentation av viktiga milstolpar. Många av dagen livskraftiga företag har en lång och väl dokumenterad historia bakom sig. De har välfyllda fotoarkiv och för första gången presenteras det allra bästa ur denna bildskatt i bokform. I ett efterord ger professor Erik Dahmén nationalekonomins syn på företaget som den dynamiska och kreativa motorn i ett välfärdssamhälle. Mats Halvarsson är näringslivsjournalist och företagsanalytiker. Han har skrivit tre uppmärksammade böcker om svensk industriell utveckling. Rune Svensk är ingenjör, etnolog, författare och forskare.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9175661098
Titel
De första 100 åren - Svenska företagsbilder
Författare
Mats Hallvarsson
Förlag
Timbro
Utgivningsår
1986
Omfång
199 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
266 x 306 mm Ryggbredd 2 mm
Vikt
1340 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Företaget är vår tids organisation. Ständig pionjär för att systematiskt utnyttja teknik och vetenskap. Ständig utvecklare och omvandlare av samhället. Företaget är huvudpersonen i denna bok, som är en hyllning till det dagliga arbetet i företagen - från exportförsäljarnas exotiska miljöer till den tekniska utvecklingen av produktionen.Vi får följa den snabba förändringen av kontorsarbetet, övergången från sekelskiftets tillverkningskatedraler till dagens superfabriker, förändringen av gårdagens patriarkaliska ledare till nutidens uppkavlade skjortärmar i direktionsrummen.Bilderna och texterna ger en bred och sammansatt bild av företagets värld med dokumentation av viktiga milstolpar.Många av dagen livskraftiga företag har en lång och väl dokumenterad historia bakom sig. De har välfyllda fotoarkiv och för första gången presenteras det allra bästa ur denna bildskatt i bokform.I ett efterord ger professor Erik Dahmén nationalekonomins syn på företaget som den dynamiska och kreativas motorn i ett välfärdssamhälle.Mats Halvarsson är näringslivsjournalist och företagsanalytiker. Han har skrivit tre uppmärksammade böcker om svensk industriell utveckling. Rune Svensk är ingenjör, etnolog, författare och verksam som utbildningschef vid den frivilliga försvarsorganisationen FRO i Stockholm.