Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bryggmästarens långa ölresa

Bryggmästarens långa ölresa

Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2019. 207 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Illustrerad i färg och svartvitt.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173319751
Titel
Bryggmästarens långa ölresa
Författare
Krantz, Mats
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2019
Omfång
207 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
139 x 213 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
474 g
Språk
Svenska
Baksidestext
 Hur verkar humlekottarnas lupulin? Hur hanteras malten? Vikten av bra vatten, jästens hemliga kultur, ölets färg, den korrekta skumkronan i glaset. Förpackningens och etikettens betydelse och så mycket mera. Det vet bryggmästare Matz Krantz allt om. Han skriver om när staten upptäckte ölet som inkomstkälla genom beskattning, vilka skyddshelgon som bryggarna en gång i tiden åkallade. Inte minst berättar han om sina erfarenheter från olika länders bryggerier och dryckesvanor. I Bayern dricker man mest öl i världen, 225 liter per person och år, i Sverige nöjer vi oss med cirka 50 liter. I bland annat Tjeckien, Belgien, Polen, Tyskland och USA är motsvarande siffra 100 liter. Mats Krantz har levt ett gott och innehållsrikt liv i ölets tecken. I denna illustrerade volym gör han både många nedslag i den skummande dryckens mångtusenåriga historia och i sin egen handfasta yrkeskarriär från golv till direktörsstol i bryggerier hemmavid och internationellt. Han är således både tillverkare och användare av det som han producerat genom decennierna. Mats Krantz har under hela sitt yrkesliv arbetat med att framställa drycker, i synnerhet öl i alla former, men även läskedrycker som Coca-Cola. Yrkeslivet tog sin början i Göteborg, fortsatte med praktik i Tyskland och Danmark, sedan tvåårig bryggmästarutbildning i Köpenhamn. Därefter följde en rad befattningar på svenska och utländska bryggerier, bland annat femton år i Ryssland och Baltikum.