Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sicilien - en kulinarisk resa. Inplastad, ny.

Sicilien - en kulinarisk resa. Inplastad, ny.

Nyskick. Berättarförlaget. 2008. Inbunden bok i nyskick, inplastad. 98 sidor.
Vi reste till Medelhavets största ö för att kunna hämta med oss en del av det traditionella sicilianska köket. Jakten på dess kulinariska hemligheter förde oss till Syditaliens vackraste platser: Campagnas gyllene fält, //Etnas brunsvarta, karga månlandskap, havets oändliga vidder, byarnas trånga gränder.

Tidigt på morgonen tittade vi över axeln på ostmakaren, på eftermiddagen fotograferade vi i en olivodling, och på kvällen gjorde vi en intervju med pastatillverkaren. Den ena bekantskapen ledde till den nästa, lokalbefolkningen berättade lidelsefullt sina livs historier, och gav oss tillträde till sina receptsamlingar och fotoarkiv. De bekantskaper vi gjorde i samband med vårt arbete började oftast med frågan: Caffè? Tack, gärna! Vi tog gärna en kaffe med dem, och lyssnade till deras berättelser och recept. Vi är glada över att få ha dem med i vår bok.
Och vi ville gärna, kära läsare, göra er delaktiga i deras livsglädje, med den här boken. Njut av de berättelser som tillkommit under den sicilianska solen, och av de recept vi tagit med oss från Södern.
Matthias Mattenberger och Giovanni Di Bennardo
Innehåll
8 Antipasti
10 Ciccio ett liv fjärran från hembygden
14 Peperonata di Ciccio
16 Olive condite alla menta
18 Vitello con salsa verde
20 Zio Mario passionerad apelsin- och olivbonde
22 Insalata darancia di Mario
24 Insalata di polpo
26 Parmigiana alla fontina
28 Olivolja det flytande guldet
30 Crostini di Bennardo
32 Pane condito con origano
34 Spiedini di caprese
36 Primi piatti
38 Pasta fresca di Enzo
40 Pasta alla norma
42 Spaghetti con le olive nere
44 I cavateddi cinque P
46 Gnocchi alla rucola
48 I pescatori ett liv på havet
(ur vår resedagbok)
52 Penne al pesce spada
54 Tagliatelle con le sarde
56 Lino den tystlåtne ostmakaren
60 Secondi piatti
62 La salsiccia artigianale
64 Salsiccia al forno
66 Scaloppe al marsala
68 Il vino siciliano
70 Brasato al vino rosso
72 Sicilien för gourmeter
74 Bocconcini di pesce spada i crosta di pistacchio
76 Ippoglosso al forno
78 Dolce e caffè
80 Gelato la dolce vita
82 Granita al limone
84 Siciliens söta frukter
86 Frutti di marzapane
88 Cannoli alla ricotta
90 Mascarpolio
92 Il caffè italienarnas passion
94 Crema di cappuccino
96 Torta della nonna. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9185755079
Titel
Sicilien : en kulinarisk resa
Författare
Mattenberger, Matthias
Förlag
Berättarförlaget
Utgivningsår
2008
Omfång
98 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
133 x 185 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
220 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vi reste till Medelhavets största ö för att kunna hämta med oss en del av det traditionella sicilianska köket. Jakten på dess kulinariska hemligheter förde oss till Syditaliens vackraste platser: Campagnas gyllene fält, //Etnas brunsvarta, karga månlandskap, havets oändliga vidder, byarnas trånga gränder.

Tidigt på morgonen tittade vi över axeln på ostmakaren, på eftermiddagen fotograferade vi i en olivodling, och på kvällen gjorde vi en intervju med pastatillverkaren. Den ena bekantskapen ledde till den nästa, lokalbefolkningen berättade lidelsefullt sina livs historier, och gav oss tillträde till sina receptsamlingar och fotoarkiv. De bekantskaper vi gjorde i samband med vårt arbete började oftast med frågan: Caffè? Tack, gärna! Vi tog gärna en kaffe med dem, och lyssnade till deras berättelser och recept. Vi är glada över att få ha dem med i vår bok.

Och vi ville gärna, kära läsare, göra er delaktiga i deras livsglädje, med den här boken. Njut av de berättelser som tillkommit under den sicilianska solen, och av de recept vi tagit med oss från Södern.

Matthias Mattenberger och Giovanni Di Bennardo

Innehåll
8 Antipasti
10 Ciccio ett liv fjärran från hembygden
14 Peperonata di Ciccio
16 Olive condite alla menta
18 Vitello con salsa verde
20 Zio Mario passionerad apelsin- och olivbonde
22 Insalata darancia di Mario
24 Insalata di polpo
26 Parmigiana alla fontina
28 Olivolja det flytande guldet
30 Crostini di Bennardo
32 Pane condito con origano
34 Spiedini di caprese
36 Primi piatti
38 Pasta fresca di Enzo
40 Pasta alla norma
42 Spaghetti con le olive nere
44 I cavateddi cinque P
46 Gnocchi alla rucola
48 I pescatori ett liv på havet
(ur vår resedagbok)
52 Penne al pesce spada
54 Tagliatelle con le sarde
56 Lino den tystlåtne ostmakaren
60 Secondi piatti
62 La salsiccia artigianale
64 Salsiccia al forno
66 Scaloppe al marsala
68 Il vino siciliano
70 Brasato al vino rosso
72 Sicilien för gourmeter
74 Bocconcini di pesce spada i crosta di pistacchio
76 Ippoglosso al forno
78 Dolce e caffè
80 Gelato la dolce vita
82 Granita al limone
84 Siciliens söta frukter
86 Frutti di marzapane
88 Cannoli alla ricotta
90 Mascarpolio
92 Il caffè italienarnas passion
94 Crema di cappuccino
96 Torta della nonna