Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vår tid på jorden : välfärd inom planetens hållbara gränser
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187007125
Titel
Vår tid på jorden : välfärd inom planetens hållbara gränser
Författare
Klum, Mattias
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Utgivningsår
2012
Omfång
319 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
246 x 290 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vår tid på jorden är en bok som skrivits främst för att inspirera och vägleda oss till att agera, då mänskligheten står inför en vändpunkt i vår historia och för jordens tillstånd. Förord skrivet av President Bill Clinton.
Under de senaste 50 åren har vår ohållbara livsstil börjat sätta stark press på de planetariska processer som understödjer vår välfärd och ekonomisk utveckling. I boken förklaras hur detta har skett. Genom att förena de senaste forskningsrönen med kraftfulla fotografier och upplevelser från den verkliga världen, kombinerar Johan Rockström och Mattias Klum bevis från många olika vetenskapliga discipliner som studerar hur jorden fungerar, liksom förhållandet mellan oss själva och jordens klimat och ekosystem. Deras illustrationer av verkliga skeenden här på jorden sänder mäktiga budskap från en planet som är föremål för snabba, mänskligt framkallade förändringar, som kan få förödande konsekvenser.
Till skillnad från någon annan bok i sitt slag, bygger Vår tid på jorden sitt ramverk på det unika perspektivet av en inbördes kombination av nio planetära gränser: klimatförändringen, havsförsurningen, ozonet i stratosfären, de biogeokemiska faktorerna, den globala färskvattenanvändningen, förändringarna i markanvändning, förlusten av biologisk mångfald, kemiska föroreningar, och aerosoler i atmosfären. Vi kan och måste vända dessa nio kurvor i den globala miljöförändringen som driver oss mot katastrofala risker. Och vi måste göra det nu, under det som kan vara det mest avgörande årtiondet i mänsklighetens historia.
Det som står på spel är inget mindre än självaste världen, sådan vi känner den. Med en fundamental förändring i vårt tänkesätt kan mänskligheten lyckas med en övergång till global hållbarhet.