Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Maffians värld : historien om Cosa Nostra

Maffians värld : historien om Cosa Nostra

Inbunden bok Historiska Media. 1 uppl. 215 sidor.

Mycket gott skick. Illustrerad. ISBN 9185057363. Cosa Nostra, den sicilianska maffian, är en medlemsorganisation som trots att den är hemlig har blivit beryktad världen över. Maffian parasiterar på och samarbetar med legitima samhällsinrättningar, ofta genom hot och med extremt våld. Den består av cirka 5 000 utvalda och rituellt invigda män som svurit sig till livslång tjänst inom Cosa Nostra.

Maffian har sina rötter i medeltiden, men det var först under 1900-talet som de lokala maffiorna i all hemlighet blev en enhetlig organisation. Under 1980-talet hoppade hundratals mafiosi av utan att bry sig om det dödsstraff som brukar följa ett sådant regelbrott. Avhopparna orsakade en revolution i maffians historia och deras bekännelser ledde till förändringar som splittrade sammanslutningen samtidigt som dess Maud Webster beskriver hur medlemmarnas släktingar präglas av maffiamentaliteten, hur till exempel kvinnornas roller har visat sig vara både tydliga och komplicerade. Å ena sidan underkastar de sig sina mäns och fäders vilja, å andra sidan dominerar de sina söners liv och uppfostrar nästa generations mafiosi. Maffians värld är en studie av Cosa Nostras kultur, dess medlemmars värderingar och dess historia från tillkomsten till 2000-talet.verksamhet blev känd för allmänheten.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9185057363
Titel
Maffians värld : historien om Cosa Nostra
Författare
Maud Webster
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2004
Omfång
215 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
147 x 230 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
397 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Cosa Nostra, den sicilianska maffian, är en medlemsorganisation som trots att den är hemlig har blivit beryktad världen över. Maffian parasiterar på och samarbetar med legitima samhällsinrättningar, ofta genom hot och med extremt våld. Den består av cirka 5 000 utvalda och rituellt invigda män som svurit sig till livslång tjänst inom Cosa Nostra.

Maffian har sina rötter i medeltiden, men det var först under 1900-talet som de lokala maffiorna i all hemlighet blev en enhetlig organisation. Under 1980-talet hoppade hundratals mafiosi av utan att bry sig om det dödsstraff som brukar följa ett sådant regelbrott. Avhopparna orsakade en revolution i maffians historia och deras bekännelser ledde till förändringar som splittrade sammanslut-ningen samtidigt som dess verksamhet blev känd för allmänheten.

Maud Webster beskriver hur medlemmarnas släktingar präglas av maffiamentaliteten, hur till exempel kvinnornas roller har visat sig vara både tydliga och komplicerade. Å ena sidan underkastar de sig sina mäns och fäders vilja, å andra sidan dominerar de sina söners liv och uppfostrar nästa generations mafiosi. Maffians värld är en studie av Cosa Nostras kultur, dess medlemmars värderingar och dess historia från tillkomsten till 2000-talet.