Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Resa med rabatt : om konsten att vara pensionär

Resa med rabatt : om konsten att vara pensionär

av

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2010. 241 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Mörklila linneklotband. Skyddsomslagets baksida knappt märkbart. spår efter prislapp.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789137135717
Titel
Resa med rabatt : om konsten att vara pensionär
Författare
Merete Mazzarella
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsdatum
20100310
Omfång
241 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
148 x 206 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
386 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Var inte kränkt, var glad!" Var inte kränkt, var glad!Som nybliven pensionär får Merete Mazzarella anledning att återkomma till detta motto mer än en gång. Det kan handla om en filmvisning för äldre – en pensionärsmatiné – som plötsligt ställs in, eller en kindtand som går av. Förargligt – men bit ihop de tänder som finns kvar och var glad! Mazzarella tillhör de stora årskullarna födda strax efter kriget, som i de flesta västeuropeiska länder idag betraktas snarare som ett problem än som en resurs. Vem ska betala? I Resa med rabatt är Merete Mazzarella som alltid högst personlig i sina reflektioner. Hon skriver om sin familj, sina vänner och generationskamrater. Hon betraktar sitt eget åldrande, både roat och oroat. Och hon skriver om hur man under olika perioder sett på ålderdom – ända från de gamla grekerna till dagens ungdomsfixerade mediesamhälle. "Man är väl inte gammal vid sextiotre år. Det är man väl inte?" frågar hon sig och visar upp en stilkonst, en humor och associationssnabbhet som gör att läsaren inte kan annat än svara: Nej! Resa med rabatt är en bok för alla åldrar, för vi sitter ju alla i samma båt trots att vissa tagit plats i fören, andra i aktern. "En mycket underhållande bok, skriven i en ton av munter melankoli." Expressen"Mazzarellas förmåga att uttrycka sig, hennes underfundiga humor, nyfikenhet och iakttagelseförmåga är en utmärkt mix för den här typen av litteratur." Nerikes Allehanda