Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Över havet

Över havet

Bonniers, 2014, 271 sid. Inbunden med skyddsomslag. Nära nyskick, även omslag. recenssionsex. // I Över havet spinner Colum McCann samman tre berättelser om historiska personer som gjort starka avtryck i både Förenta staterna och på Irland under sina respektive liv: de brittiska flygarna John Alcock och Arthur Brown och deras första transatlantiska flygning från Newfoundland till Clifden på västra Irland, den amerikanska slaven och abolitionisten Frederick Douglass resa i mitten av artonhundratalet för att söka stöd för slavarnas sak på ett Irland som precis drabbats av potatismissväxt (det som skulle utvecklas till Den stora svälten), och till sist den amerikanske senatorn George Mitchell som var Clintons speciella sändebud till Nordirland och en av arkitekterna bakom fredsuppgörelsen på nittiotalet. Dessa tre historier vävs samman med en fiktiv berättelse om fyra generationers kvinnor från Douglass besök och fram till oroligheterna i Nordirland, som löper som en fiktiv skugga jämte historierna om flygarna, slavmotståndaren och fredsmäklaren. Än en gång har den irländske författaren Colum McCann visat varför han är en av de främsta författarna i sin generation. Liksom i föregångaren Världens väldighet (Let the Great World Spin) från 2009, som belönades med den amerikanska utmärkelsen National Book Award, och som spann samman till synes två helt oförenliga historier, den om mannen som gick på lina mellan World Trade Centers två torn 1974, och en fiktiv berättelse om rättegången mot en prostituerad i New York.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100131180
Titel
Över havet
Författare
Colum McCann
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2014
Omfång
271 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 220 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
431 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Över havet spinner Colum McCann samman tre berättelser om historiska personer som gjort starka avtryck i både Förenta staterna och på Irland under sina respektive liv: de brittiska flygarna John Alcock och Arthur Brown och deras första transatlantiska flygning från Newfoundland till Clifden på västra Irland, den amerikanska slaven och abolitionisten Frederick Douglass resa i mitten av artonhundratalet för att söka stöd för slavarnas sak på ett Irland som precis drabbats av potatismissväxt (det som skulle utvecklas till Den stora svälten), och till sist den amerikanske senatorn George Mitchell som var Clintons speciella sändebud till Nordirland och en av arkitekterna bakom fredsuppgörelsen på nittiotalet. Dessa tre historier vävs samman med en fiktiv berättelse om fyra generationers kvinnor från Douglass besök och fram till oroligheterna i Nordirland, som löper som en fiktiv skugga jämte historierna om flygarna, slavmotståndaren och fredsmäklaren.Än en gång har den irländske författaren Colum McCann visat varför han är en av de främsta författarna i sin generation. Liksom i föregångaren Världens väldighet (Let the Great World Spin) från 2009, som belönades med den amerikanska utmärkelsen National Book Award, och som spann samman till synes två helt oförenliga historier, den om mannen som gick på lina mellan World Trade Centers två torn 1974, och en fiktiv berättelse om rättegången mot en prostituerad i New York.
Ytterligare författare: McCann, Colum
Ytterligare översättare: W. Augustsson, Birgitta
Ytterligare designers: Petterson, Johan