Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Advokaten

Advokaten

Inbunden bok. Modernista. 1 uppl. 2014. 156 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst.

Lockad av tanken på stora och snabba pengar köper en välbärgad advokat in sig i en narkotikaaffär där ett stort parti kokain ska smugglas in över den amerikanska gränsen från Mexiko. I Advokatens ögon är det hela bara en engångsgrej, ett kort gästspel på andra sidan lagen som ska ge honom möjlighet att leva det liv han drömmer om och ge sin flickvän Laura den diamantring hon förtjänar.

Men saker går inte som planerade. Advokaten inser att han trätt in i en värld vars spelregler han inte alls behärskar och där inga misstag kan göras ogjorda. Varje steg han tar tycks bara föra honom djupare in i mardrömmen. I översättning av Henrik Petersen.

"Liksom de författare han beundrar - Melville, Dostojevskij, Faulkner - har Cormac McCarthy skapat ett oeuvre som är större och djupare än någon enskild bok. Sådana för fattare tävlar bara med gudarna." (Washington Post Book World). "Cormac McCarthy är en av vår tids största amerikanska författare." (Harold Bloom).

AV CORMAC MCCARTHY:

GRÄNSTRILOGIN: 1. Dessa vackra hästar / 2. Övergången / 3. Städerna på slätten.

FRISTÅENDE: Vägen / No country for old men / Blodets meridian / Advokaten / Guds barn.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174993929
Titel
Advokaten
Författare
McCarthy, Cormac
Förlag
Modernista
Utgivningsår
2014
Omfång
156 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
340 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Cormac McCarthy är en
av vår tids största amerikanska författare. HAROLD BLOOM

Lockad av tanken på stora och snabba pengar köper en välbärgad advokat in sig i en narkotikaaffär där ett stort parti kokain ska smugglas in över den amerikanska gränsen från Mexiko.

I Advokatens ögon är det hela bara en engångsgrej, ett kort gästspel på andra sidan lagen som ska ge honom möjlighet att leva det liv han drömmer om och ge sin flickvän Laura den diamantring hon förtjänar. Men saker går inte som planerade. Advokaten inser att han trätt in i en värld vars spelregler han inte alls behärskar och där inga misstag kan göras ogjorda. Varje steg han tar tycks bara föra honom djupare in i mardrömmen.

I översättning av Henrik Petersen.

Liksom de författare han beundrar Melville,
Dosto­jevskij, Faulkner har Cormac McCarthy skapat ett oeuvre som är större och djupare än någon enskild bok. Sådana för­fattare tävlar bara med gudarna. WASHINGTON POST BOOK WORLD

CORMAC McCARTHY [f. 1933] är en av vår tids viktigaste och mest hyllade ameri­kanska författare. 2007 vann han Pulitzerpriset för romanen Vägen. Blodets meridian [1985] har be­­­skri­vits av kritikern Harold Bloom som »en av 1900-talets bästa romaner och den största amerikanska romanen sedan Faulkners Medan jag låg och dog«. Förutom romaner har Cormac McCarthy även skrivit drama­tik. Advokaten [The Counselor, 2013] är det första manus han skrivit direkt för film. Boken utkom samtidigt som filmen i regi av Ridley Scott hade premiär.