Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
För Gud och Ulster

För Gud och Ulster

Inbunden bok. Tivoli. 1 uppl. 2000 //SLUTSÅLD//. 400 s. Inbunden. Förlagets dekorerade pappband/Kartonnage. 16,5x12,5xcm. 500 gram.

Nyskick. Till synes oläst bok. Utgallrad biblioteksbok i perfekt skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9189293053
Titel
För Gud och Ulster
Författare
Eoin McNamee
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2000
Omfång
400 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
0 x 170 mm
Vikt
447 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Victor Kelly hatar katoliker. Allra helst skulle han vilja beskjuta deras bostadsområden med raketer, förinta dem med en enda välriktad attack. Men istället tar han dem en efter en, misshandlar, slaktar och lämnar dem att dö i en gränd någonstans.

Belfast i slutet av sjuttiotalet. Konflikten mellan de olika befolkningsgrupperna i Nordirland har pågått ett årtionde och gått in i ett mörkare skede. Nu gäller principen öga för öga, tand för tand. Men trots att det gått något slags rutin i mördandet har ingen gått så långt som Victor Kelly. Han lyckas inte bara skrämma katolikerna i staden, utan också många av sina egna ? de protestantiska terroristerna. En mardrömslik man i en mardrömslik stad.

Eoin McNamees roman bygger på den verkliga historien om de ökända Shankill-slaktarna och deras ledare Lenny Murphy, som blev skjuten i ett bakhåll 1982.

För Gud och Ulster är en omskakande roman, där läsaren får krypa innanför skinnet på en kallblodig psykopat som med den irländska konflikten som ursäkt mördar och torterar.

Läsaren får följa Victor Kelly från hans uppväxt och fram till det oundvikliga slutet, och man får en fascinerande inblick i hur konflikten på Irland ser ut inifrån och vilken typ av tid och samhälle det är vi lever i.