Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Dagar i tystnadens historia

Dagar i tystnadens historia

Inbunden bok Weyler Förlag. 1 uppl. 213 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Eva och Simon har ett långt äktenskap bakom sig. Nu fylls deras liv av en tung tystnad som inte bara beror på Simons tilltagande demens. De har alltid tigit om det allra viktigaste: Simon om nazisternas förföljelse av hans familj, Eva om ett oönskat barn hon lämnade bort för adoption som ung. Den lettiska kvinnan Marija lindrar deras tystnad en period men när hon hastigt försvinner måste de hjälpa sig själva. Romanen tilldelades Nordiska rådets litteraturpris 2012. "Ett mästerverk!" (Dagbladet).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185849895
Titel
Dagar i tystnadens historia
Författare
Merethe Lindström
Förlag
Weyler Förlag
Utgivningsår
2012
Omfång
213 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 192 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
370 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Merethe Lindström till­delades i år Nordiska Rådets pris för sin roman Dagar i tystnadens historia som kom ut på norska i fjol. Romanen skildrar ett äldre gift par och den tunga tystnad som fyller deras liv och samliv. Med en oerhörd känsla för det till synes enkla och betydelselösa i tillvaron, avtäcker Merethe Lindström de stora hemligheter som äktenskapet vilar så tungt på. Mannen, Simon, tiger om nazisternas förföljelse av hans familj när han var barn, hans hustru Eva om ett oönslat barn hon lämnade bort för adoption när hon var en ung kvinna. För en tid hjälper Marija, en lettisk kvinna, makarna att stå ut med tystnaden. När hon plötsligt försvinner måste de hjälpa sig själva.