Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ur vinterarkivet

Ur vinterarkivet

Inbunden bok. Weyler Förlag. 1 uppl. 2016. 260 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. '

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789176810149
Titel
Ur vinterarkivet
Författare
Merethe Lindström
Förlag
Weyler Förlag
Utgivningsår
2016
Omfång
260 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
146 x 192 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
360 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Ur vinterarkivet" är Merethe Lindströms allra mest personliga roman. Hon skildrar ett stilla författar­liv på landet utanför Oslo med barn och maken Mats. Det blir en berättelse om en stor, stor kärlek till en bipolär man. Och om en barndom med en far som inte heller var tillräckligt rustad för till­varon. Men det är framför allt en berättelse om en orubblig lojalitet.

"Du säger att det är en vana, att leva, att vara vid liv, och att du, som andra, tycker det är svårt att bryta. Du föreställer dig att det kommer att betyda obehag, oro, som det gör att bryta vanor. Som att sluta röka, säger du. Eller kanske är det jag som säger det, detta om att röka. Ditt ansikte, trött, gammalt, säger ingenting längre, det bor en mycket äldre människa i dig, en inneboende, en som vandrar omkring och sliter i dina drag, drar i dem, en parasit som tuggar och smälter din mat och inte låter dig behålla tillräckligt mycket näring, girigt slänger åt dig rester, tar mer och mer plats tills du bara bor i en bortglömd del av dig själv, en liten skrubb, ett skjul där ingen kan stanna."

Merethe Lindström fick sitt genombrott i hela Norden med romanen "Dagar i tystnadens historia" som tilldelades Nordiska Rådets Pris 2012 (på sv 2012). Hennes senaste bok på svenska, "Arkitekt", var en samling berättelser, alla präglade av den lågmälda intensitet som gjort henne till en av Norges mest uppskattade författare.

»Få författare kan som Merethe Lindström visa fram livets skönhet och smärta på en så rå och finstämd prosa.« Turid Larsen, Dagsavisen