Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Flyga utan vingar : hur hästar rör vid en kvinnas själ

Flyga utan vingar : hur hästar rör vid en kvinnas själ

Inbunden bok

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Forum, 2002. Förlagsband med skyddsomslag. Mycket gott skick. 296, [1] s. ISBN 91-37-11920-6.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9137119206
Titel
Flyga utan vingar
Författare
Mary D Midkiff
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2002
Omfång
297 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
132 x 207 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
460 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Flyga utan vingar är en bok som på ett fascinerande vis utforskar kvinnors särskilda förhållande till hästar. Ur en helt ny infallsvinkel skildrar Mary D. Midkiff hur hästen kan påverka och berika kvinnans liv.   Tolv kapitel med olika teman speglar i stora drag stadierna i kvinnans liv och relaterar dem till samspelet med hästen. Författarens egna erfarenheter ger en personlig inramning, men även andra kvinnor delar generöst med sig av sina tankar och upplevelser. Verkliga berättelser varvas med citat och utdrag hämtade ur världslitteraturen – ur mytologi, skönlitteratur, reseskildringar och mycket annat. Sagodjur samsas på dessa sidor med cowgirls, gudinnor, kungligheter och moderna kvinnor.   Flyga utan vingar liknar ingen annan bok om hästar. Den är spännande och finstämd, personlig och lärorik – och den är skriven med en omisskännlig kärlek till hästen. En njutbar och inspirerande läsning för alla som, på avstånd eller nära håll, fascineras av hästar.  Mary D. Midkiff växte upp i hjärtat av Kentucky, på en stor hästgård där hennes pappa ansvarade för stuteriverksamheten. Hon har ägnat sitt liv åt hästar, bland annat som tränare och ridinstruktör, och hon har också gjort sig känd för ett särskilt träningsprogram för kvinnliga ryttare. I Flyga utan vingar berättar hon i glimtar om sitt händelserika och spännande liv, om människor och hästar hon mött – men framför allt om kvinnans speciella förhållande till hästen.  Idén till denna bok fick Mary D. Midkiff när hon höll en kurs särskilt utarbetad för kvinnliga ryttare. Hon hade konstaterat att de träningsmetoder som var välfungerande för män inte nödvändigtvis passade kvinnor lika bra. En förklaring fann hon när hon funderade över kvinnans relation till hästen. Kvinnor rider ofta av andra anledningar än män, de söker något annat och berikas på andra sätt. Genom samspelet med hästen upplever många kvinnor att självförtroendet ökar, de lär sig medkänsla, accepterande och att lösa vardagens problem på ett naturligt vis. I den här boken visar Mary D. Midkiff vilken betydelse hästen kan ha för kvinnan och hennes själsliga utveckling.