Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Fakturabetalning
  • Inrikes enhetsfrakt 45 SEK
Den svenska drömfabriken : Historien om Filmstaden i Råsunda

Den svenska drömfabriken : Historien om Filmstaden i Råsunda

av

Inbunden bok. Stockholmia förlag. 1 uppl. 2015. 177 sidor.

Nyskick. Följ med när vi berättar historien om strutsfarmen som blev Sveriges ledande filmstudio, om filmstjärnorna och regissörerna, fotograferna, påklädarna, klipparna, musikerna och alla de andra som arbetade här under Svensk Filmindustris glansdagar från 1920-talet till 60-talets slut. Hur kom det sig att man bestämde sig för att 1919 bygga norra Europas Hollywood i just Solna?

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 45 SEK

8 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9789170312823
Titel
Den svenska drömfabriken : Historien om Filmstaden i Råsunda
Författare
Mikaela Kindblom
Förlag
Stockholmia förlag
Utgivningsdatum
20150910
Omfång
177 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
195 x 230 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
710 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Följ med när vi berättar historien om strutsfarmen som blev Sveriges ledande filmstudio, om filmstjärnorna och regissörerna, fotograferna, påklädarna, klipparna, musikerna och alla de andra som arbetade här under Svensk Filmindustris glansdagar från 1920-talet till 60-talets slut. Boken gör nedslag i en filmfabriks vardag via det rika bildmaterial som finns och kommer nära Filmstadens många medarbetare via brev och vykort och tidigare opublicerat material. Vi gläntar även på locket till många nya sidor av vår svenska filmhistoria som bjuder på så mycket utöver pilsnerfilmerna, skärgårdsromantiken och Ingmar Bergmans världsberömda 50-talsfilmer. Bokens författare, Mikaela Kindblom, är författare och föreläsare och även en av guiderna knutna till föreningen Filmstadens Kultur som ägnar sig åt att hålla minnet av Filmstaden levande. Mikaela har tidigare skrivit böckerna Våra drömmars stad: om film i Stockholm och Filmkokboken samt varit utställningsproducent på I huvudrollen: Stockholm, filmutställningen på Stockholms Stadsmuseum.