Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Spionskolan : Finlands hemliga agentverksamhet under andra världskriget

Spionskolan : Finlands hemliga agentverksamhet under andra världskriget

Inbunden bok Fischer & Co. 2017. 302 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Översättning Heidi Granqvist. Originalets Titel : Vakoojakoulu - päämajan asiamieskoulutas jatkosodassa. Illustrerad med svartvita fotografier. Ljust förlagsband. 22 x 15 centimeter. Litteraturförteckning på fem sidor avslutar boken.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789188243256
Titel
Spionskolan : Finlands hemliga agentverksamhet under andra världskriget
Författare
Mikko Porvali
Förlag
Fischer & Co
Utgivningsår
2017
Omfång
302 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 216 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
562 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Under fortsättningskriget (19411944) utbildade Finland åtskilliga ryska krigsfångar som antogs vara beredda att byta sida. Under utbildningen fick agenterna en ny identitet, och iklädda Röda arméns uniform skickades de till Sovjetunionen för att rapportera om vad de såg där. Spionskolan är den första omfattande skildringen av Finlands hemliga agentverksamhet under fortsättningskriget. Författarens farfar, Antti Porvali, arbetade som utbildare vid Spanarskolan i Onegaborg (Petrozavodsk). Boken baserar sig på forskningsmaterial, dokument gömda av Antti samt vittnesmål om agentutbildningen. Hur valdes spionerna ut bland krigsfångarna? Vad ingick i agenternas utbildning? Vad vet man om ödet för dem som skickades till Sovjetunionen? Varför har det tigits så länge om spionskolans verksamhet? Efter kriget hamnade många av agenterna i Sverige och denna utgåva är försedd med ett nyskrivet kapitel om de finska agenternas kopplingar till vårt land. MIKKO PORVALI (f. 1980) är författare till flera hyllade böcker om finska specialinsatser under andra världskriget, och har under lång tid grävt fram tidigare okända dokument och dagböcker som ligger till grund för spännande skildringar med hög närvarokänsla. På Fischer & Co har han tidigare utkommit med Bakom Röda arméns linjer (2012),Bakom fiendens linjer (2015) och Fånge, spion, partisan (med Matti Putkinen, 2016). Pressröster om Bakom Röda arméns linjer: "Porvali beskriver dramatiken i en lågmäld berättelse som dock i sig är en nagelbitare. Det behövs inga överord för att sätta sig in i dessa mäns strapatser." Örnsköldsviks Allehanda "Närvarokänslan är stark. Man känner med personerna hur ont det måste ha gjort att få benet genomborrat av kulor och tvingas fortsätta utan möjlighet till smärtstillande [] en unik bok som vittnar om krigets fasor men också om den speciella gemenskap som växer fram under särskilt besvärliga och förfärliga förhållanden." Soldat & Teknik