Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Artist's books from a Swedish point of view
Artist's books from a Swedish point of view Artist's books from a Swedish point of view Artist's books from a Swedish point of view Artist's books from a Swedish point of view Artist's books from a Swedish point of view

Artist's books from a Swedish point of view

Häftad bok. Ellerströms Förlag. 2021. 663 sidor.

Nyskick. Fantastiskt bildmaterial. Boken är ett standardverk, oumbärligt för alla med intresse för konstnärsböcker och för samtidskonst över huvud taget. Den är den första heltäckande boken inom sitt ämne. Artists’ Books, med text på svenska och engelska, är ett slösande rikt illustrerat pionjärverk.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789172476141
Titel
Artist's books from a Swedish point of view
Författare
Millroth, Thomas
Förlag
Ellerströms Förlag
Utgivningsår
2021
Bandtyp
Danskt band
Mått
200 x 285 mm Ryggbredd 45 mm
Vikt
2151 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Konstnärsböcker, artists’ books, betyder böcker som konstföremål, konst som tar bokens form och utnyttjar dess tradition och möjligheter. Thomas Millroths historik över svenska konstnärsböcker, med utblickar mot grannläsnder som Danmark och Tyskland, är den första heltäckande boken inom sitt ämne. Artists’ Books, med text på svenska och engelska, är ett slösande rikt illustrerat pionjärverk som tagit mer än ett decennium att sammanställa och som krävt mängder av forskning, intervjuer och resor. Millroth, välkänd konstskribent i dagspressen, tidigare museichef och fil dr i konstvetenskap, är också en av Nordens största samlare av konstnärsböcker och har dragit nytta av sitt mycket stora nätverk bland konstnärer och institutioner och av sin egen samling när han arbetat fram sin bok. Millroth skriver essäistiskt och spänstigt om den vitala, internationellt orienterade bokkonstformen under rubriker som Det sociala rummet, Kroppen, Verkstaden, Arkivet och biblioteket. Boken är formgiven av Johan Melbi och rymmer på sina 600 sidor över 650 fotografier och faksimil av konstnärsböcker från 1947 och framåt hela vägen till 2021. Fler än 450 enskilda konstnärer behandlas. Boken kommer att bli ett standardverk, oumbärligt för alla med intresse för konstnärsböcker och för samtidskonst över huvud taget.