Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Döden & Co.

Döden & Co.

"Telefonen ringer strax efter midnatt, strax efter noll. Det är från sjukhuset."

När Lucas blir kallad till akuten tar han med sig schackspelet för att han och pappa ska kunna spela i väntan på utskrivningen.

Det blir inte en natt för schack.

Istället dör hans pappa.

Chockad återvänder Lucas hem för att finna sig i ett tillstånd av allt uppslukande sorg. Döden & Co. är en gripande skildring av sorgens stundtals bisarra uttryck, men också en bok om Marilyn Monroe och Kate Moss och Moder Teresa och schack och ensamhet och om att resa runt i världen och om att läsa och att skriva. Det är en berättelse om kärlek och minne, en intensiv, dråplig och stundtals besatt uppgörelse med det förflutna: "Det är som att peta i ett sår och det gör ont och det känns skönt och när det känns skönt gör det ont och när det gör ont är det skönt."

Boken handlar om någon som står mycket nära författaren - men som inte är han.
Inb. W & W, 2011, 309 sid. Nyskick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789146220886
Titel
Döden & Co.
Författare
Moodysson, Lukas
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2011
Omfång
309 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
119 x 191 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
401 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Telefonen ringer strax efter midnatt, strax efter noll. Det är från sjukhuset.”När Lucas blir kallad till akuten tar han med sig schackspelet för att han och pappa ska kunna spela i väntan på utskrivningen. Det blir inte en natt för schack. Istället dör hans pappa. Chockad återvänder Lucas hem för att finna sig i ett tillstånd av allt uppslukande sorg. Döden & Co. är en gripande skildring av sorgens stundtals bisarra uttryck, men också en bok om Marilyn Monroe och Kate Moss och Moder Teresa och schack och ensamhet och om att resa runt i världen och om att läsa och att skriva. Det är en berättelse om kärlek och minne, en intensiv, dråplig och stundtals besatt uppgörelse med det förflutna: ”Det är som att peta i ett sår och det gör ont och det känns skönt och när det känns skönt gör det ont och när det gör ont är det skönt.”Boken handlar om någon som står mycket nära författaren – men absolut inte är han. Lukas Moodysson själv säger om huvudpersonen: ”Jag skulle ha kunnat vara han om två tre fyra saker hade varit annorlunda i mitt liv. Jag tycker det där är en fascinerande tanke, att det inte krävs så stora förändringar för att man ska bli en totalt annorlunda person. Som Lucas tänker i boken, att om hans namn hade stavats annorlunda, om det stavats Lukas istället för Lucas, då hade han varit en annan person … Det är så jag har tänkt. Att den handlar om någon som hade kunnat vara jag.”