Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Kom, var mitt ljus : personliga brev och anteckningar

Kom, var mitt ljus : personliga brev och anteckningar

Inbunden bok Libris förlag. 2008. 351 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. ISBN: 9789171959836, "Kom var mitt ljus!" Moder Teresa är 36 år när hon hör Jesus säga de orden, och för henne är de en kallelse till Calcuttas slumkvarter och till att tjäna de fattigaste av de fattiga. Det här är Moder Teresas självbiografi. Den som hon aldrig skrev och som hon aldrig ens drömde om att skriva. När tidskriften Time summerade året 2007 blev nyheten om Moder Teresas brev till sina biktfäder och andliga vägledare "den allra största händelsen på religionens område" under året. Moder Teresa, som inte ville tala eller skriva om sig själv, hade ändå lämnat något efter sig: de anteckningar och hälsningar som hon skrivit när hon behövde hjälp och stöd. De hade tagits emot, besvarats och sparats av de präster och andliga vägledare som hon vände sig till - och den person som tar gestalt när vi läser dem är en mångfasetterad personlighet som vill det goda och som kämpar med sina tvivel. Älskar Gud henne? Varför är han då så tyst? Samtidigt fortsätter hon ändå att arbeta: "Själva verket kan jag inte tvivla på, för jag är övertygad om att det är hans och inte mitt." Brian Kolodiejchuk, en av Moder Teresas närmaste medarbetare, har sammanställt hennes efterlämnade brev och anteckningar till ett slags postum självbiografi. Moder Teresas texter tar oss med in i tystnaden och tomheten. Vi får möta henne i "själens dunkla natt" men också se hur en av hennes andliga vägledare hjälper henne att finna en mening med mörkret. Sagt om boken: "Kom, var mitt ljus är en djupt omskakande läsupplevelse. Det är inte bara en berättelse om moder Teresas kallelse till klosterlivet. Utan också om kallelsen inom kallelsen som fick henne att avlägga det särskilda löftet att aldrig gå emot Guds vilja... ... den omtumlande insikten som boken förmedlar är att moder Teresas kallelse inte bara var att arbeta för de fattiga, utan att också dela deras mörker? Det var kallelsen till en självutgivande kärlek som på djupet förenade henne med Jesus i Getsemane." Lisbeth Gustavsson, kultursekreterare i Svenska kyrkan

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789171959836
Titel
Kom, var mitt ljus : personliga brev och anteckningar
Författare
Moder Teresa
Förlag
Libris förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
352 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 235 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
614 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Kom var mitt ljus!" Moder Teresa är 36 år när hon hör Jesus säga de orden, och för henne är de en kallelse till Calcuttas slumkvarter och till att tjäna de fattigaste av de fattiga. Det här är Moder Teresas självbiografi. Den som hon aldrig skrev och som hon aldrig ens drömde om att skriva. När tidskriften Time summerade året 2007 blev nyheten om Moder Teresas brev till sina biktfäder och andliga vägledare "den allra största händelsen på religionens område" under året. Moder Teresa, som inte ville tala eller skriva om sig själv, hade ändå lämnat något efter sig: de anteckningar och hälsningar som hon skrivit när hon behövde hjälp och stöd. De hade tagits emot, besvarats och sparats av de präster och andliga vägledare som hon vände sig till - och den person som tar gestalt när vi läser dem är en mångfasetterad personlighet som vill det goda och som kämpar med sina tvivel. Älskar Gud henne? Varför är han då så tyst? Samtidigt fortsätter hon ändå att arbeta:"Själva verket kan jag inte tvivla på, för jag är övertygad om att det är hans och inte mitt." Brian Kolodiejchuk, en av Moder Teresas närmaste medarbetare, har sammanställt hennes efterlämnade brev och anteckningar till ett slags postum självbiografi. Moder Teresas texter tar oss med in i tystnaden och tomheten. Vi får möta henne i "själens dunkla natt" men också se hur en av hennes andliga vägledare hjälper henne att finna en mening med mörkret.