Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Så blir du snuskigt rik i det snabbväxande Asien

Så blir du snuskigt rik i det snabbväxande Asien

Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 225 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127135840
Titel
Så blir du snuskigt rik i det snabbväxande Asien
Författare
Mohsin Hamid
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2013
Omfång
225 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 215 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
394 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Flytta till stan! Bli inte kär! Undvik idealister!

En pojke föds på landsbygden i ett land som kan vara Pakistan. Att stanna i byn skulle innebära ett hårt, fattigt liv och mest troligt ett för tidigt slut. Men vår huvudperson har ett annat öde framför sig. Berättaren driver honom framåt: Att bli snuskigt rik är möjligt, men kräver uppoffringar. Pojken gör allting rätt. Han flyttar till stan, utbildar sig, arbetar hårt och bygger upp ett affärsimperium genom att hörsamma berättarens råd: undvik idealister, var beredd att ta till våld och, viktigast av allt, bli inte kär. För det här är också en historia om kärlek, om en pojke och en flicka som livet igenom har en stark längtan till varandra och vars vägar korsas gång
på gång.

Med sina två första romaner etablerade sig Mohsin Hamid som en nyskapande berättare med fingret på världens puls. Nu är han tillbaka med en roman som lånat självhjälpbokens form.

Så blir du snuskigt rik i det snabbväxande Asien beskriver i tolv kapitel hur du tar dig från extrem
fattigdom till snuskig rikedom.

... Det är självlysande, mörkt och bisarrt ... en ögonöppnare med originellt psykologiskt spänningsvärde ... Att formulera ett anonymiserat (fiende-)lands moderna berättelse med hjälp av den amerikanska modellens käraste genre, självhjälpsboken, är ett genidrag av Hamid.
Maria Schottenius, Dagens Nyheter

Lika bra att säga det på en gång. Mohsin Hamids Så blir du snuskigt rik i det snabbväxande Asien är en av årets snyggast skruvade romaner. En pärla ... helt lysande komik som fängslar och griper tag och samtidigt blottar den inne­boende tragiken.... rörande intelligent och alldeles briljant underhållning. Rekommenderas inte. Måste läsas.
Örjan Abrahamsson, Gefle Dagblad

... en intelligent och angelägen berättelse med en alldeles egen ton ... Hamid skriver en spänstig och muskulös prosa som på några få rader förmår överblicka och sammanfatta övergripande samhälleliga mönster och skeenden ... Han har också en underbar förmåga att med ett par raskt tecknade drag och några väl valda detaljer fånga en persons karaktär och hela livssituation ... Så blir du snuskigt rik i det snabbväxande Asien är full av insiktsfulla och träffande formuleringar som man genast vill citera och dela med sig av. Som sätter ord på globala och sociala fenomen och strömningar i vår tid, och på vad det innebär att vara människa i alla tider. Läs den här smarta, vackra och engagerande romanen. Och skänk då också en tacksamhetens tanke till översättaren Rebecca Alsberg, som med ansenlig skicklighet, fingertoppskänsla och språkligt mod har klätt Mohsin Hamids korta men vittfamnande berättelse i gnistrande svenska.
Eva Johansson, Svenska Dagbladet

... jag läser och glömmer bort att andas. För det är ett tilltal som är inbäddat i något vänligt som slipas allt mer ovänligt. Det är helt enkelt en tonsäkerhet som är smått sensationell. Och framför allt är det här berättandet fyllt av kontraster som upptäcks längs vägen: Så här är världen. Hur kan den bli? ... Mohsin Hamid, som själv växte upp i Pakistan, och blivit åtminstone hyggligt rik efter Nattsvärmare och Den ovillige fundamentalisten, vet alltså precis vilken temperatur han ska hålla. Det är några grader satir, några grader drift, några grader samhällskritik, några grader förtvivlan men framför allt: många grader djupt känd mänsklig värme. Efterklangen har ett högre värde än det som kan stoppas i plånboken.
Stig Hansén, Norrköpings Tidningar

Mr. Hamid bekräftar sin plats som en av sin generations mest uppfinningsrika och begåvade författare.
The New York Times

Utomordentligt skickligt.
The Washington Post

Underbar och rörande.
Time Magazine

Sagt om Mohsin Hamids tidigare böcker:

En unik inblick i det moderna Pakistan. Rösterna som tonar fram är sarkastiska och sorgsna,
en livfull klagosång som för tankarna till V.S. Naipaul och Salman Rushdie.
Chicago Tribune

Hamids prosa är elegant och praktfull, hans dialoger superba.
EsquireMr. Hamid bekräftar sin plats som en av sin generations mest uppfinningsrika och begåvade författare.The New York Times