-
Det goda franska köket
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2015. 719 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Recensionsexemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146226314
- Titel
- Det goda franska köket
- Författare
- Child, Julia
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 719 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 165 x 242 mm Ryggbredd 52 mm
- Vikt
- 1450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Julia Childs vid det här laget klassiska, för att inte säga ikoniska Det goda franska köket finns ALLT för den som vill lära sig laga mat på riktigt, ryggraden i fransk matlagning. Det är noggrant, passionerat och helt befriat från genvägar. Både vad gäller tid, råvaror och tillvägagångssätt. Vill man till exempel baka bröd, förklaras processen i inte mindre än 34 steg. Trodde du att en omelett var lätt ihopvispad? Efter 12 sidors omelettläsning inser man att det bara är att börja om helt från början. Det är långsamt, det är extremt detaljerat, och det ligger helt rätt i tiden! Det goda franska köket gavs ut för första gången 1960-talet. Den första svenska utgåvan kom 1980 och följdes sedan av flera utgåvor i olika format – alla är idag eftertraktade antikvariatsböcker. Lotta Lundgren har skrivit förordet till den nya utgåvan.
Wahlström & Widstrand 9789146226314 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178875122
- Titel
- Mamusia : det ukrainska köket
- Författare
- Hercules, Olia
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 254 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1002 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bonnier Fakta skänker hela vinsten för varje såld bok oavkortat till flyktinghjälpen i Ukraina.I den prisbelönta kokboken Mamusia hittar du det bästa från det ukrainska köket. Olia Hercules guidar till guldkornen i den rika ukrainska matkulturen, ett spännande kök med tydliga influenser från Kaukasus, Asien och Medelhavet.Boken innehåller över 100 recept på allt från kända klassiker som rödbetssoppan borsjtj till ost- och vitlöksfyllda bröd, dumplings med svamp, hemgjord färskost, fermenterade grönsaker och inläggningar, grillad vitlökskyckling, aprikos- och körsbärspaj och naturligt kolsyrad svartvinbärsdryck. Det handlar om rätter som alltid har lagats i Olia Hercules familj och kan beskrivas som ett koncentrat av den bästa maten från Östeuropa.Olia Hercules föddes i Kachovka i södra Ukraina 1984. Hon flyttade till Cypern när hon var tolv och sedan vidare till London när hon var klar med sina studier. Idag verkar hon i Storbritannien som kock, matskribent och författare och arbetar hårt för att skapa opinion för och samla in pengar till dem som drabbats av kriget i Ukraina. Mamusia publicerades på engelska första gången 2015 under titeln Mamushka och har blivit en modern kokboksklassiker för östeuropeisk mat.
Bonnier Fakta 9789178875122 -
Det glömda köket : En bok om att torka, grava...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2005. 183 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inga tillskrifter eller understrykningar.
En eftersökt kokbok om urgamla matlagningsmetoder som torkning, rimning, rökning, syrning, och lutning … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100104009
- Titel
- Det glömda köket : En bok om att torka, grava, rimma, röka, stoppa korv, marinera, syra, luta, smaksätta olja, vinäger och alkohol & baka knäckebröd och skorpor
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det glömda köket är en bok om förvandlingar - om oxstek som blir mör i filmjölk, om laxfiléer som gravas fasta över natten, om humrar som transformeras i aromatisk rök och om brännvin som får smak av kryddor och bär. Gamla metoder som torkning, gravning, rimning, rökning, syrning och lutning handlar inte bara om att bevara råvaror. De ger också djupa och suggestiva smakupplevelser, och råvarorna får en ny och spännande karaktär.I dag anser vi oss inte ha tid att ägna oss åt matlagning från grunden och håller till godo med det matindustrin tillhandahåller. Men gastronomisk förädling kan vara att låta tiden göra det mesta av jobbet. Att rimma en skinka, lägga in vitlök i vinäger eller marinera en krämig ost kräver inte mycket arbete per dag.Om vi tar oss tid kan vi återuppleva närheten till maten och känna tillfredsställelsen i att bjuda på en egenhändigt rimmad lammstek, handgjord korv eller grönsaker som syrats i hemmet. Det är något särskilt med det.I Det glömda köket berättar Jens Linder om äldre tiders matlagning, om smaker och dofter som kommer fram om vi tillämpar metoder som var vanligare förr. Hans recept både lättta och mer komplicerade är ändå moderna, och inspirationen är hämtad från kokkonst såväl i Norden som i övriga världen.När vinnarna i Årets Svenska Måltidslitteratur 2005 tillkännagavs belönades Jens Linder med utmärkelsen Årets matkulturhistoriska gärning för sin bok Det glömda köket.Motivering:Att söka sina matrötter blir idag allt intressantare. I Jens Linders bok öppnas en kunskapsbank i tiden en länk till kommande generationers matlagning och en renässans för tillvaratagandets rikhaltiga smakpalett.Bokens kapitel:torkagravarimmarökastoppa korvmarinerasyralutasmaksätta brännvin, olja och vinägerbaka knäckebröd och skorpor
Albert Bonniers Förlag 9789100104009 -
Kokkonsten, tekniker, ingredienser, redskap f...
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Stockholm,1990,Bonniers förlag,Förlagsband med skyddsomslag.,Övers., Marie Louise Telegin, 526 s., rikt ill. i färg, 22x28 cm,Övre högra hörnet på pärmen skadat,Gott skick.,9789134510791?,Förf. grundare av Ecole de Cuisine la Varenne, Paris … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134510791
- Titel
- Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap för det internationella, klassiska köket
- Författare
- Willan, Anne - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
9789134510791 -
I köket
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2011. 513 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137135342
- Titel
- I köket
- Författare
- Ali, Monica
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 513 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 220 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 712 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gabriel Lightfoot är framgångsrik köksmästare på Imperial Hotel i London. Han är hängiven och noggrann, hård men rättvis mot personalen, som är en brokig samling människor från skilda delar av världen, var och en med sin egen historia att berätta – eller förtiga.Gabriel planerar att starta en egen restaurang tillsammans med två inflytelserika kompanjoner. Arbetet är det viktigaste i hans liv och han är nöjd med att bo ensam i en påver hyreslägenhet. Men flickvännen vill att de ska flytta ihop, gifta sig och skaffa barn.När en i personalen, ukrainaren Yuri, hittas död börjar Gabriel förföljas av mardrömmar. Yuri har i hemlighet bott i källaren under köket tillsammans med Lena som arbetar i disken. Gabriel känner sig manad att ta hand om Lena och hon flyttar in hos honom En märklig sexuell relation uppstår och Gabriel anfäktas av samvetskval över att han utnyttjar henne samtidigt som hans verklighetsuppfattning börjar vackla under hennes inflytande.Hotellköket känns allt hetare och trängre, kontoret mer och mer ostädat och krävande och de vindlande källargångarna under köket alltmer börjar likna en gravkammare. Tillvaron för Gabriel blir successivt förvrängd och han snärjer in sig i lögner och ljuger för sin flickvän, för Lena, för sin personal och till slut för sig själv. Långsamt och obönhörligt går han mot ett totalt sammanbrott i en värld som snart bara består av osammanhängande fragment.
Bokförlaget Forum 9789137135342 -
Ekstedt över öppen eld : recept för det analo...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379536
- Titel
- Ekstedt över öppen eld : recept för det analoga köket
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 254 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1030 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Torr ved som sprakar i en öppen eld. För oss handlar det numera mest om rekreation och mysig värme, kanske någon gång en grillad korv utomhus. Men i tusentals år var elden människans enda sätt att tillaga mat. Det är det som Niklas Ekstedt velat utforska, först med sin Michelinrestaurang i Stockholm och nu med Ekstedt över öppen eld recept för det analoga köket.
Här får du reda på grunderna i Niklas matlagning hur du gör upp en eld, vilken ved som är bäst och varför gjutjärn gör maten god och nyttig. Men framför allt recept inspirerade av nordiska smaker och råvaror. Och du behöver inte ens göra upp en eld, en gjutjärnspanna på spisen räcker oftast bra.
Niklas Ekstedt är en av Sveriges mest framgångsrika kockar. Han driver flera restauranger, varav en, Ekstedt, sedan flera år har en stjärna i Michelinguiden. Niklas Ekstedt är också en uppskattad tv-personlighet med en rad program bakom sig, både i Sverige och internationellt. Ekstedt över öppen eld utkommer i åtta länder samtidigt.
9789170379536 -
Davidathome : vi träffas i köket
Inbunden bok. MasOlle Förlag AB. 1 uppl. 2022. 199 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789152715482
- Titel
- Davidathome : vi träffas i köket
- Författare
- Enmark, David
- Förlag
- MasOlle Förlag AB
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 250 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1158 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I boken får du en inblick i hur det är att driva restaurang i hemmet, där årets skiftningar styr både maten och livet på en ö. Du bjuds också på inspiration, metoder och recept.Kom med till davidathome, hemma hos-restaurangen som ligger på ön Tranholmen, ett stenkast från Stockholms innerstadsbrus. Den drivs av kocken och sommeliern David Enmark och hans familj. Restaurangen är inspirerad av Kubas paladarer. Här serveras det mat och dryck på hög nivå utan att krångla till det. David Enmark går sin egen väg. Han har varit kock på stjärnkrog, drivit Couscous catering och öppnade hemma hos-restaurang innan någon visste vad det var. Många minns honom som glädjespridaren i Kockarnas kamp, där han kom trea bland Sveriges absoluta elit.David bjuder i denna rikt fotoillustrerade bok på en unik receptsamling; en 4 rätters menu för varje månad under ett år. Läsarna får följa David och ta del av hans och familjens annorlunda och speciella vardag som krävs för att kunna driva en hemma hos-restaurang på ön dit man bara kan ta sig med båt, färja och på vintern en gångbro. Hans kök står för de små detaljerna som gör den stora skillnaden.
MasOlle Förlag AB 1 9789152715482 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174243604
- Titel
- Vintermat från Arla Köket
- Författare
- Molin Österlund, Catarina - Bergqvist, Ylva - Edestrand, Annika - Lindeblad, Matilda - Arla köket
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 295 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur lyckas man i köket? Först väljer man råvaror som hör ihop med årstiden, då när de smakar som mest. Sedan tar man ett enkelt recept som inspirerar och går att lita på. Arla Köket har skapat och provlagat tusentals recept genom åren. Ofta med hjälp av några av Sveriges bästa matlagare. Vinnare av Årets Kock eller Årets Konditor, medlemmar ur Svenska Kocklandslaget och välbekanta tv-kockar varvas med fenomenala receptkreatörer som vet hur man gör vänner, familj och släkt lyckliga både till vardags och fest.Gemensamt för alla olika maträtter, bakverk, efterrätter och tillbehör är att recepten har passerat nålsögat som är Arlas provkök. ”Vi är lite hårda, det har vi alltid varit. Det ska vara enkelt att lyckas med recept som kommer från oss”, säger Lena i provköket. Nu har vi samlat våra favoriter i fyra kokböcker, indelade efter säsong. Det har blivit dags för vintermat.Hur smakar då ett vinterrecept från Arla Köket? Det kan smaka festligt som en Bakad hälleflundra med jordärtskockor och syltade trattkantareller eller vardagsgott som en Italiensk köttsoppa. Det kan smaka jul som en Coleslaw med saffran eller skidutflykt som en Pizzalimpa. Men det ger ofta en stor smakupplevelse i förhållande till arbetsinsatsen. Arla Kökets recept gör det lätt att hitta rätt i butiken för den som vill laga mat efter säsong. Det tycker vi att man ska, både för smakens och miljöns skull. Boken rymmer ett hundratal härliga recept och många inspirerande bilder. För att göra det ännu enklare att hitta just det man behöver för tillfället är recepten indelade i sex kapitel: Glöggmingel, Julbordets favoriter, Julbakets bästa, Festliga vintermiddagar, Gott till vardags och I ryggsäcken.
Bonnier Fakta 9789174243604 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174243598
- Titel
- Höstmat från Arla köket
- Författare
- Molin Österlund, Catarina - Bergqvist, Ylva - Edestrand, Annika - Lindeblad, Matilda - Arla köket
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 199 x 294 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 867 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur lyckas man i köket? Först väljer man råvaror som hör ihop med årstiden, då när de smakar som mest. Sedan tar man ett enkelt recept som inspirerar och går att lita på. Arla Köket har skapat och provlagat tusentals recept genom åren. Ofta får de hjälp av några av Sveriges bästa matlagare – vinnare av Årets Kock eller Årets Konditor, medlemmar ur Svenska Kocklandslaget och välbekanta tv-kockar varvas med fenomenala receptkreatörer som vet hur man gör vänner, familj och släkt lyckliga både till vardags och fest. Gemensamt för alla olika maträtter, bakverk, efterrätter och tillbehör är att recepten har passerat nålsögat som är Arlas provkök. ”Vi är lite hårda, det har vi alltid varit. Det ska vara enkelt att lyckas med recept som kommer från oss”, säger Lena i provköket. Nu har de samlat sina favoriter i fyra kokböcker, indelade efter säsong, och först ut är Höstmat. Hur smakar då ett höstrecept från Arla Köket? Det kan vara starkt som en biffgryta med chili eller milt som en kantarellsoppa. Rustikt som en lammlasagne eller ljuvligt som en fransk päronpaj. Och smakupplevelsen är ofta stor i förhållande till arbetsinsatsen. Arla Kökets recept gör det lätt att hitta rätt i butiken för den som vill laga mat efter säsong. Det är nämligen en bra idé, både för smakens och miljöns skull. Boken rymmer närmare hundra härliga recept som alla är illustrerade inspirerande foton. För att göra det ännu enklare att hitta just det man behöver för tillfället är de 90 recepten indelade i fem kapitel: Nyskördat, Lättlagat, Långlagat, Nybakat och Sött slut.
Bonnier Fakta 1 9789174243598 -
Nya nordiska köket : naturen, smakerna och fi...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 235 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113052465
- Titel
- Nya nordiska köket : naturen, smakerna och filosofin
- Författare
- Schildt Landgren, Margareta
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 232 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Nordisk måltidslitteratur".
Vinnare i The Gourmand World Cookbook Awards 2016 som Bästa skandinaviska kokbok
Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. Nya nordiska köket är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.
I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.
Norstedts 1 9789113052465 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9783829069915
- Titel
- Det asiatiska köket
- Författare
- Anne Wilson
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 245 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 511 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829069915 -
Det vilda köket: Mat från naturen året runt
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 191 sidor.
Nära nyskick. Titta gärna på mina andra annonser, samma frakt oavsett antalet böcker ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243543
- Titel
- Det vilda köket
- Författare
- Kalf-Hansen, Rune
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 242 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 883 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen till sina favoriter bland allt det ätbara från naturen, och kocken Rune Kalf-Hansen har skapat recept där det vilda får en naturlig plats i soppor, sallader, grytor, röror, oljor, efterrätter och mycket mer.Året runt bjuder den vilda naturen på sådant som går att äta. Mycket hittar man lätt runt knuten eller i närmsta skog. Rönnbär och nässlor känner nog de flesta till, men hur många vet hur kärleksört, sommargyllen, våtarv och tusensköna smakar? Allt som krävs för att ta del av detta dolda skafferi är att man öppnar ögonen och tar sig tid att plocka. Då får man också tillträde till en ny smakvärld, något som lyxkrogarnas kockar redan har upptäckt.Så plocka in det vilda i ditt kök. Blanda till en älgörtsmajonnäs eller rölleksolja, lägg almfrukter i pastan, krydda vardagsköttbullarna med svinmålla och backtimjan eller ta in höstens smaker och servera en festrätt som biff Rydberg med vild pepparrot, kirskål och rårörda rönnbär.
Bonnier Fakta 1 9789174243543 -
Det stora MATÄVENTYRET – Att lyckas med barne...
Inbunden bok. Pagina Förlag. 2017. 155 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! –– Det här är boken för dig som vill ha mer tid med barnen. Och för barnen är det en chans att lära sig nya spännande saker tillsammans med sina föräldrar. Att laga mat med sina barn är utmanande, lär läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163612541
- Titel
- Det stora matäventyret
- Författare
- Lindkvist, Fanny
- Förlag
- Pagina Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 271 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 800 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är boken för dig som vill ha mer tid med barnen. Och för barnen är det en chans att lära sig nya spännande saker tillsammans med sina föräldrar. Att laga mat med sina barn är utmanande, lärorikt och roligt. Men hur lagar man mat med barnen utan att det blir fullt kaos på köksbänken, i kastrullerna och i resten av köket? Hur får man barnen att behålla fokus och intresse? Och hur lagar man god mat som också är nyttig?
I den här boken finns svaren. Den är maxad med matinspiration för hela familjen. Recepten är fria från gluten, mjölk och socker. De är enkla att följa, med få ingredienser och moment. Allt är fiffigt uppdelat i hur man äter saker, till exempel: äta med händerna, dricka och äta med sked. Fokus ligger på ren och naturlig mat utan tillsatser. Ekotänket är påtagligt och det finns många tips på hur man lever renare och hållbart.
Här finns även många praktiska tips för att underlätta matplaneringen, samt annan kul inspiration kopplat till mat - som hur man groddar och planterar kärnor och förbereder ett nyttigare barnkalas. Men kanske viktigast av allt är att matlagningen sker på barnens nivå, med alla de knep och tips som krävs för att få dem engagerade. Stoltheten i ett par barnögon som lagat en måltid till resten av familjen är oslagbar. Det är inte bara barnets självkänsla som stärks, att laga mat tillsammans brukar också leda till att barnen får bättre aptit - något många föräldrar kämpar med.
Pagina Förlag 9789163612541 -
Det koreanska köket
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 156 sidor.
Nyskick. Presentskick
Vackert illustrerad.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127152823
- Titel
- Det koreanska köket
- Författare
- Lim, Byung-Hi
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 229 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det koreanska köket är färgsprakande och fyllt av smaker. Hettan från den roströda chilipastan gochujang, grilldofterna från bulgogin, den milda tofun, alla delikata sidorätter som bidrar med fräschör och krisp – och som en röd tråd den alltid närvarande kimchin. I denna nyutgåva av den populära boken som tidigare gick under namnet Kimchi och andra koreanska rätter har ett tjugotal nya recept lagts till som alla vidgar bilden av den koreanska husmanskosten.
Koreaner är som besatta av god mat och familjen Lim är inget undantag. I två generationer har de bevarat det koreanska kökets stolta traditioner på restaurang Arirang i Stockholm. Boken innehåller familjens populäraste recept – både vanliga och ovanliga kimchirecept, koreansk husmanskost och den återkommande bibimbapen. I denna nyutgåva lär du dig också hur du steg-för-steg kan göra din egen tofu eller kvickt blanda ihop den underbara koreanska råbiffen yukhoe, med doft av sesamolja och vitlök.
Den koreanska matkulturen bjuder på mycket mer än kimchi, men ett Korea utan kimchi går inte att föreställa sig. I tusentals år har de syrade grönsakerna varit fullkomligt oumbärliga vid måltiderna. I Korea är kimchi så mycket mer än mat – den är en nationell kulturklenod, universell hälsokost och en del av den koreanska identiteten. I boken presenterar familjen Lim sin version av kimchiklassikern på salladskål, chili och ingefära men också den populära rättikskimchin, kakktugi, och ovanligare varianter på pumpa, ostron, svampar, rötter och andra grönsaker.
Byung-Hi Lim och Byung-Soon Lim är systrar och driver tillsammans med mamma Boo Mee Ja Lim och moster Im Kee Sun restaurang Arirang i Stockholm. Arirang öppnades redan 1975 och var den första restaurangen av sitt slag i Skandinavien. Ambitionen på restaurangen är att laga koreansk vardagsmat när den är som bäst.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127152823 -
Det lilla köket - mat för en till två
Inbunden bok. Bokförlaget DN. 2003. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Skyddsomslaget med mycket små hanteringsspår. Rikl.färgfotoillustrerad. Oläst. 52 lättlagade middagar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175884721
- Titel
- Det lilla köket : mat för en till två
- Författare
- Lyregård, Berit
- Förlag
- Bokförlaget DN
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 218 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 603 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Dagens Nyheters matskribent Berit Lyregård delar med sig av sina bästa recept för det lilla hushållet. God och lättlagad mat som passar både till vardag och fest. Middagsmat för en eller två personer. Är man fler går det lätt att dubbla recepten. Pasta, kyckling, fisk, soppa och gröna middagar har fått varsitt kapitel. Bland tillbehören finns många goda röror, bröd och kalla såser, till exempel rucolapesto, tapenade, harissasås, indisk yoghurtsås, hummus, focaccia, ciabatta och mycket mer.Fler smakprov ur innehållet: Pastasås från Sicilien med tomat och mandelLax och kapris till tagliatelleKantarellfyllda cannelloniKycklinglår med lime och ingefära Kalkonwraps Röd och vit fisk i saffranssås Kräftstjärtar i kokosmölkOrientalisk fisksoppa Rödbetssoppa med fetaostkrämVid varje recept står angivet hur lång tid som beräknas gå åt vid tillagningen. För det mesta räcker det med 2530 minuter. Albert Håkanssons fina matbilder lockar till nytändning i köket.Berit Lyregård skriver om mat i Dagens Nyheter varje vecka. Hon är journalist och hämtar inspiration till recepten på resor i världen. Det lilla köket är hennes andra kokbok. Den förra, Smaker, utkom 2001.
Bokförlaget DN 9789175884721 -
Den tekniske kockens experimentella kokbok 11...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Jure. 2014. 91 s. Förlagsband. 21 x 27,5cm. Pärmen har lätt ytslitage. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172235892
- Titel
- Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket
- Författare
- Hegg, Per-Olof
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 91 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 275 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den första ”Den tekniske kocken” beskriver molekylär gastronomi med utgångspunkt från olika livsmedelsstrukturer, medan ”Den tekniske kocken 2” tar sin utgångspunkt i mera kemi och introducerar molekylbegreppet. Tillsammans ger de båda böckerna en komplett beskrivning av de tekniska, kemiska, historiska och biologiska egenskaperna hos livsmedel – ett livsmedelsteknologiskt uppslagsverk.
Syftet med denna tredje bok i serien är att:
● sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment
● introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och
● skapa nya och överraskande smaksensationer.
En viktig utgångspunkt för att skriva den nya ”experimentella kokboken” har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment.
Ambitionen är att experimenten ska vara:
● enkla och lätta att utföra i köket
● kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser
● innehålla nytänkande.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.
9789172235892 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9783829069915
- Titel
- Det asiatiska köket
- Författare
- Anne Wilson
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 245 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 511 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829069915 -
Ekstedt över öppen eld : recept för det analo...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2017. 240 sidor.
Nära nyskick. Lättare hanteringsslitage.
(internt: nlaukt)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379536
- Titel
- Ekstedt över öppen eld : recept för det analoga köket
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 254 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1030 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Torr ved som sprakar i en öppen eld. För oss handlar det numera mest om rekreation och mysig värme, kanske någon gång en grillad korv utomhus. Men i tusentals år var elden människans enda sätt att tillaga mat. Det är det som Niklas Ekstedt velat utforska, först med sin Michelinrestaurang i Stockholm och nu med Ekstedt över öppen eld recept för det analoga köket.
Här får du reda på grunderna i Niklas matlagning hur du gör upp en eld, vilken ved som är bäst och varför gjutjärn gör maten god och nyttig. Men framför allt recept inspirerade av nordiska smaker och råvaror. Och du behöver inte ens göra upp en eld, en gjutjärnspanna på spisen räcker oftast bra.
Niklas Ekstedt är en av Sveriges mest framgångsrika kockar. Han driver flera restauranger, varav en, Ekstedt, sedan flera år har en stjärna i Michelinguiden. Niklas Ekstedt är också en uppskattad tv-personlighet med en rad program bakom sig, både i Sverige och internationellt. Ekstedt över öppen eld utkommer i åtta länder samtidigt.
Ordfront Förlag 9789170379536 -
Höstmat från Arla köket
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 159 sidor.
Nyskick. Ny oläst bok
Lagerplats V4Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243598
- Titel
- Höstmat från Arla köket
- Författare
- Molin Österlund, Catarina - Bergqvist, Ylva - Edestrand, Annika - Lindeblad, Matilda - Arla köket
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 199 x 294 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 867 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur lyckas man i köket? Först väljer man råvaror som hör ihop med årstiden, då när de smakar som mest. Sedan tar man ett enkelt recept som inspirerar och går att lita på. Arla Köket har skapat och provlagat tusentals recept genom åren. Ofta får de hjälp av några av Sveriges bästa matlagare – vinnare av Årets Kock eller Årets Konditor, medlemmar ur Svenska Kocklandslaget och välbekanta tv-kockar varvas med fenomenala receptkreatörer som vet hur man gör vänner, familj och släkt lyckliga både till vardags och fest. Gemensamt för alla olika maträtter, bakverk, efterrätter och tillbehör är att recepten har passerat nålsögat som är Arlas provkök. ”Vi är lite hårda, det har vi alltid varit. Det ska vara enkelt att lyckas med recept som kommer från oss”, säger Lena i provköket. Nu har de samlat sina favoriter i fyra kokböcker, indelade efter säsong, och först ut är Höstmat. Hur smakar då ett höstrecept från Arla Köket? Det kan vara starkt som en biffgryta med chili eller milt som en kantarellsoppa. Rustikt som en lammlasagne eller ljuvligt som en fransk päronpaj. Och smakupplevelsen är ofta stor i förhållande till arbetsinsatsen. Arla Kökets recept gör det lätt att hitta rätt i butiken för den som vill laga mat efter säsong. Det är nämligen en bra idé, både för smakens och miljöns skull. Boken rymmer närmare hundra härliga recept som alla är illustrerade inspirerande foton. För att göra det ännu enklare att hitta just det man behöver för tillfället är de 90 recepten indelade i fem kapitel: Nyskördat, Lättlagat, Långlagat, Nybakat och Sött slut.
Bonnier Fakta 1 9789174243598 -
Imponera i köket : kokbok för nybörjare
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2013. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Skyddsomslaget med litet veck samt en ca 3-4 mm reva.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610073
- Titel
- Imponera i köket : kokbok för nybörjare
- Författare
- Sam Stern
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 256 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1208 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokbok för nybörjare
Imponera i köket är en annorlunda kokbok. Sam Stern ger här unga människor inspiration och själförtroende att laga goda basrätter med riktiga råvaror från grunden, ofta med en personlig twist. Vare sig du har ont om tid eller ont om pengar kan du alltid lära dig att laga god och bra mat. From fast food to slow.
I tio kapitel går Sam Stern igenom de typiska ingredienserna för vanliga och rejäla rätter: vegetariskt, nöt, gris, lamm, fisk och skaldjur, äggrätter, pasta, ris, nudlar, couscous, bröd, bakverk och efterrätter.
Du lär dig hur du ska sköta dina köksprylar, göra såser, hur du kan ersätta ingredienser med alternativ och hur du ska planera din matlagning i förhållande till årstiderna. Alla recept är presenterade med tydliga anvisningar steg för steg: förbered, laga, servera.
En klassisk grundkokbok, men med moderna recept. Sam Stern lär dig knepen som gör att du snabbt kommer att Imponera i köket.
Författaren
Sam Stern är född 1990 men är redan en kändiskock i hemlandet England. Han skriver en krönika i ungdomstidningen First News varje vecka och är en återkommande gäst i flera brittiska TV-program. Han har redan gett ut fem kokböcker som översatts till fjorton språk.
Pagina Förlags 1 9789163610073 -
New Vegan : det nya veganska köket
Inbunden bok. Max Ström. 2015. 167 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171263407
- Titel
- New Vegan : det nya veganska köket
- Författare
- Mustard, Jenny
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 240 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Veganmat tilltalar allt fler – både av hälsoskäl och av etiska skäl. Och veganmat behöver inte vara trist och enahanda. Tvärtom är det en kosthållning som är inspirerande för alla som vill leva hälsosamt och verka för en mer hållbar framtid. Och Jenny Mustards mat är allt annat än tråkig! Hon är modedesignern som skapar helt vegansk mat, oftast av ekologiska råvaror. Hon försöker hitta närproducerade alternativ till traditionellt exotiska ingredienser, vilket ger en miljövänlig kost, helt fri från djurprodukter. Eftersom veganismen växer otroligt snabbt för tillfället, är intresset för nytänkande veganska recept större än någonsin – och här kommer Jenny Mustard att bli en stjärna. Maten hon lagar är god, nyttig och etiskt försvarbar – men också enkel. Hennes recept är lättlagade, kräver få ingredienser, och går att tillaga på en liten budget.Till 20 av recepten finns en QR-kod som leder till en Youtube-film där hela processen visas professionellt.
Max Ström 9789171263407 -
Berättelser från köket & klassisk mat
Inbunden bok. Wallgårds förlag. 1 uppl. 2002. 192 sidor.
Nära nyskick. Förlagets ryggklotband, trådbunden. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197389396
- Titel
- Berättelser från köket & klassisk mat
- Författare
- Prössel, Helmut - Ulfsäter Troell, Agneta - Berglund, Caroline
- Förlag
- Smygehamn : Wallgård
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- Svenska
Wallgårds förlag 1 9789197389396 -
Thai Taan : det thailändska köket
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1992. 216 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789118931024
- Titel
- Thai Taan : det thailändska köket
- Författare
- Fredrik Liljeblad - Kjell Fornander
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1992
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789118931024 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789605400378
- Titel
- Det grekiska köket : 222 recept
- Författare
- Souli, Sofia - Inghammar, Ingrid
- Förlag
- Athens : Toubi's
- Språk
- Svenska
Athens : Toubi's 9789605400378 -
Vintermat från Arla Köket
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 160 sidor.
Nära nyskick. Förlagets ryggklotband med illustrerade pärmar, trådbunden. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243604
- Titel
- Vintermat från Arla Köket
- Författare
- Molin Österlund, Catarina - Bergqvist, Ylva - Edestrand, Annika - Lindeblad, Matilda - Arla köket
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 295 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur lyckas man i köket? Först väljer man råvaror som hör ihop med årstiden, då när de smakar som mest. Sedan tar man ett enkelt recept som inspirerar och går att lita på. Arla Köket har skapat och provlagat tusentals recept genom åren. Ofta med hjälp av några av Sveriges bästa matlagare. Vinnare av Årets Kock eller Årets Konditor, medlemmar ur Svenska Kocklandslaget och välbekanta tv-kockar varvas med fenomenala receptkreatörer som vet hur man gör vänner, familj och släkt lyckliga både till vardags och fest.Gemensamt för alla olika maträtter, bakverk, efterrätter och tillbehör är att recepten har passerat nålsögat som är Arlas provkök. ”Vi är lite hårda, det har vi alltid varit. Det ska vara enkelt att lyckas med recept som kommer från oss”, säger Lena i provköket. Nu har vi samlat våra favoriter i fyra kokböcker, indelade efter säsong. Det har blivit dags för vintermat.Hur smakar då ett vinterrecept från Arla Köket? Det kan smaka festligt som en Bakad hälleflundra med jordärtskockor och syltade trattkantareller eller vardagsgott som en Italiensk köttsoppa. Det kan smaka jul som en Coleslaw med saffran eller skidutflykt som en Pizzalimpa. Men det ger ofta en stor smakupplevelse i förhållande till arbetsinsatsen. Arla Kökets recept gör det lätt att hitta rätt i butiken för den som vill laga mat efter säsong. Det tycker vi att man ska, både för smakens och miljöns skull. Boken rymmer ett hundratal härliga recept och många inspirerande bilder. För att göra det ännu enklare att hitta just det man behöver för tillfället är recepten indelade i sex kapitel: Glöggmingel, Julbordets favoriter, Julbakets bästa, Festliga vintermiddagar, Gott till vardags och I ryggsäcken.
Bonnier Fakta 1 9789174243604 -
I köket hos Maj : en hemmafrus bästa recept
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 285 sidor.
Nära nyskick. Inlaga i nyskick - presentskick
Kristina Sandberg, författare till succéromanerna om hemmafrun Maj, Att föda ett barn, Sörja för de sina och Liv till varje pris, har här samlat recept från dessa böcker.
Formgivning: Lotta Kühlhorn
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113072692
- Titel
- I köket hos Maj : en hemmafrus bästa recept
- Författare
- Sandberg, Kristina
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 285 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1040 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kristina Sandbergs succéromaner om hemmafrun Maj utspelar sig till stor del i köket. Nu får Maj sin egen kokbok, med maten hon lagar i romanerna. Här har Kristina Sandberg och Lotta Kühlhorn samlat ett 100-tal klassiska recept hämtade ur Majs bokhylla: Husmoderns köksalmanack från 1933 har hon med sig in i äktenskapet. Prinsessornas kokbok blir en viktig husmorsbibel, men ibland kan Kooperativa förbundets behändiga receptsamling vara nog så praktisk. Här finns husmanskosten, småkakorna och den flotta kalasmaten.
När Maj gifter sig med fabrikör Tomas Berglund får hon en ny roll att spela. Som maka, mor och hemmafru har hon aldrig en ledig stund. Hönset ska tas ur, köttet långkokas och kakdegar ständigt sättas. Ingen som har läst böckerna kan glömma scenen där Maj tar sig an den skräckinjagande gäddan. Maj uttrycker sig själv genom maten - med toscapäronen som nygift klassresenär, genom 40-talets dyrtider, till den nya tidens halvfabrikat och kryddstarka grytor. Recepten har försetts med kommentarer för att enklare kunna lagas idag. Här finns också rikligt med favoritcitat ur romanerna och stämningsfulla arkivbilder. I nyskrivna texter sätter Kristina Sandberg in Maj och hennes mat i den tidsanda som råder. Fram träder en större bild av Maj i hennes trånga men välplanerade folkhemskök.
Läsarna av romanerna Att föda ett barn, Sörja för de sina och Liv till varje pris har redan tagit Maj till sina hjärtan. I den här kokboken får vi följa henne på en resa genom flera decenniers svensk kokkonst. Ett stycke mat- och kulturhistoria som säger mycket om vad det kunde innebära att vara kvinna och husmor förr.
Norstedts 1 9789113072692 -
Viva Italia! - det nya italienska köket
Inbunden bok. 2001. 256 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9788248202592
- Titel
- Viva Italia! - det nya italienska köket
- Författare
- Clark, Maxine
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
9788248202592 -
Det goda franska köket
Häftad bok. Stockholm : Pocket express. 1993. 719 sidor.
Gott skick. Märken från hantering utvändigt såsom två revor i främre pärm samt ett nött pärmhörn. Invändigt i väldigt fint skick.
När du handlar böcker av mig:
* Jag skickar ditt paket spårbart med Schenker. Du får ett försändelsenummer och kan följa paketets v läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171590213
- Titel
- Det goda franska köket
- Författare
- Beck, Simone - Bertholle, Louisette - Child, Julia - Nordin, Leon
- Förlag
- Stockholm : Pocket express
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Stockholm : Pocket express 9789171590213 -
Det genuina spanska köket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 239 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835600
- Titel
- Det genuina spanska köket
- Författare
- Janet Mendel
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 613 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Spansk mat är är mer än tapas, gazpacho och paella, förstår man efter att ha tagit del av Janet Mendels kritikerrosade bok. Vad sägs om en lammgryta som den tillagas av herdarna över öppen eld, en kanel- och vaniljpudding till påskbordet, andalusisk vildsparris .
Janet Mendel har bott i Spanien i över 20 år. 1997 erhöll hon André Simon Memorial Fund Book Award för Det genuina spanska köket.
Prisma 1 9789151835600 -
Jamie: Fyra årstider i köket - Vårens friska...
Inbunden bok. Royal group of entertainment. 2010. 80 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623036
- Titel
- Jamie: Fyra årstider i köket - Vårens friska & frestande recept
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Våren i Jamies kök smakar av vilda och odlade primörer.
Fräscha matidéer från jordens alla hörn hjälper dig variera
vardagsmiddagar och festmåltider med spännande råvaror
och annorlunda kryddningar. Lamm- & kikärtspiroger är läckra munsbitar att packa ner till utflykten.
Royal group of entertainment 9789186623036
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn