Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Sommaren i Mamarrosa

Sommaren i Mamarrosa

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2008. 275 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsny, ej läst

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137129624
Titel
Sommaren i Mamarrosa
Författare
Monica Ali
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2008
Omfång
275 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


I den lilla byn Mamarrosa i Alentejo i Portugal drömmer den vackra Teresa om att resa ut i världen, allra helst till London. Hon har ännu inte fyllt tjugo och det är meningen att hon ska gifta sig med någon lämplig ung man från orten.
 Familjen Potts kommer från England och har slagit sig ner i Mamarrosa för att livet flyter så stilla där. Men både mor och dotter är rastlösa, och tillvaron blir inte enklare när deras landsman, författaren Stanton, skapar förvirring i deras liv.
 Alla, såväl inflyttade som infödda, gamla som unga, går och väntar på att det ska hända något i Mamarrosa, och på olika sätt knyts deras öden samman. Med storartad inlevelse låter Monica Ali oss lära känna dessa människor, deras hemliga önskningar och deras relationer till varandra.

Den lilla byn Mamarrosa finns inte i verkligheten, men i Monica Alis nya roman ligger den några mil in från havet i regionen Alentejo i södra Portugal. För en del är byn Mamarrosa en plats man bara passerar. För andra är det ett ställe man vill bort ifrån. Några kommer hit för att försvinna från omvärlden. En liten by i ett jordbruksdistrikt i södra Portugal. Den ligger på vägen till andra platser, men det är inte många som stannar där. Och de som gör det har oftast ett fullgott skäl.
 Män och kvinnor, barn och gamlingar, alla har de en historia att berätta. De som vuxit upp där och de som kommit utifrån. Deras öden bildar byns historia, fylld av glädje, smärta och mörka hemligheter.
 En gammal man låter oss veta att han går och ser fram emot att byns förlorade son ska återvända till trakten. Frågan är vad som ska hända då.

Monica Ali är född i Bangladesh men kom till England som treåring. Hon fick en dundersuccé med debutromanen Brick Lane (på svenska 2003), som gjorde henne till en av Englands mest omtalade författare.
"Sommaren i Mamarrosa är mer en roman om livsstämningar än om händelsekedjor. Monica Ali skriver fram dem på en njutbar, dröjande prosa, doftsatt av ironi och kärlek."
Dagens Nyheter