Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Att förstå drömmens språk

Att förstå drömmens språk

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 1996. 374 sidor.

Mycket gott skick. En välkänd bok om drömmens mysterier. Ullman har varit verksam vid Albert Einstein College NY och är ansedd som en av världens främsta drömforskare Biblioteksex f.d. men i mycket gott skick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9127055531
Titel
Att förstå drömmens språk
Författare
Ullman, Montague
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
1996
Omfång
374 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
508 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Drömmen är en kreativ resurs, säger Montague Ullman. Det drömmande jaget ger dig gåtfulla och ibland obegripliga bilder och berättelser som säger något om ditt vakna jag, om spänningar, förväntningar och konflikter. Med sina drömgrupper har författaren skapat en metod för hur några människor tillsammans kan arbeta för att avlocka drömmen dess budskap. Den här boken ger mycket handfasta råd om hur en sådan drömgrupp ska gå tillväga för att i olika steg försöka närma sig drömmens betydelse.

Montague Ullman har länge arbetat med drömmar också utanför det terapeutiska rummet. Hans metod att göra det i en liten grupp har fått många efterföljare, inte minst i Sverige. I den här boken har han samlat sina erfarenheter från ett långt yrkesliv och beskrivit sin alltmer förfinade teknik.

En drömgrupp består av sex till åtta personer. Den samlas regelbundet en gång i veckan eller var fjortonde dag under en och en halv till två timmar. Man arbetar med en dröm i taget i en process som Ullman delar upp i fyra stadier eller steg. Det övergripande intresset är att drömmaren ska få förståelse för sin dröm, och när det sker är arbetet avslutat. En huvudprincip för drömgruppens arbete är respekt för drömmarens integritet och rätt att kontrollera och när som helst avbryta processen.
Förutom att följa gruppens arbete genom de olika stegen ger boken anvisningar för hur man leder en grupp, för drömmarens roll och de andra
gruppmedlemmarnas, praktiska råd och förslag till lösningar av de problem som kan uppstå.

I några avslutande kapitel redogör Ullman för sin uppfattning om drömmens läkande kraft, om drömgruppens förhållande till terapi och om den teoretiska bakgrunden till sitt arbete med drömmar.

Översättning Per Rundgren
Målgrupper: Alla som intresserar sig för drömmar och funderar över deras betydelse. De som deltar i eller arbetar med drömgrupper och vill vidareutbilda sig. Fackmän inom psykiatri och psykoterapi.

Om författaren

Montague Ullman, MD, professor emeritus vid Albert Einstein College, är psykiater och psykoanalytiker. Han har grundat drömlaboratoriet vid Maimonides Medical Center, NY, och räknas som en av världens främsta drömforskare. Sedan början av 1970-talet har han regelbundet gästat Sverige och utbildat handledare av drömgrupper. På svenska finns tidigare tre böcker där Ullman varit antingen huvudförfattare eller redaktör: Använd dina drömmar 1981, ny något reviderad utgåva 1996, Drömtelepati 1986 och Drömmen löser problem 1989.