Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Angelina : första biografin på svenska

Angelina : första biografin på svenska

Bladh by Bladh, 2011 Inbunden, skyddsomslag,
351s. + 32 planschblad. Fotoillustrerad.
Gott skick. ISBN 9789186603137.
Vid första ögonkastet verkar Angelina Jolie vara en människa utan hemligheter och hon har ofta avslöjat detaljer om sitt kärleksliv, sina sexuella preferenser, sitt drogmissbruk, sina skärsår och tatueringar. Ändå förblir hon ett mysterium Vem var flickan? Och vem är kvinnan, skådespelerskan och välgörenhetsarbetaren Angelina? Angelina Jolies liv har varit stormigt: vad skedde under hennes korta, vilda äktenskap med Jonny Lee Miller och Billy Bob Thornton och hur är egentligen hennes förhållande till Brad Pitt? Vad ligger bakom hennes ständiga bråk med sin Oscarvinnande pappa och vad drev henne att bli mamma till sex barn på sex år? Och hur har denna 35-åriga begåvade men trassliga skådespelerska blivit en respekterad och engagerad ambassadör för FN med sitt starka engagemang för världens barn och för fattigdomens och katastrofernas offer, samtidigt som hon kallats den mest inflytelserika kändisen i världen idag? Andrew Morton, en av de mest välkända och ambitiösa författarna inom genren kändisbiografier med bl a den mest lästa boken om Prinsessan Diana bakom sig, baserar sin bok på en stor mängd intervjuer och dokument. Vad han finner är en räcka förbluffande svar på frågan vad som format henne som barn, som skådespelerska och som kvinna som alltid slagits med demoner som aldrig tidigare avslöjats. Ur boken: Rummet var fullständigt naket och avskalat: en vit matta, vita gardiner, vita väggar, utan andra möbler än en vit spjälsäng. I över ett år levde en liten baby där, en flicka som togs omhand av en ständigt skiftande, brokig samling barnvakter. Det fanns dagar då hon knappt visste om den som lade henne på kvällen skulle finnas kvar för att klä henne på morgonen. Det fanns också dagar då hennes mamma, som bodde i en lägenhet tre trappor ner, över huvud taget inte visade sig. Den lilla flickan var Angelina Jolie. Hon hade skickats upp för att bo i det vita rummet efter det att hennes pappa, skådespelaren Jon Voight, lämnat hennes mamma, Marcheline Bertrand, för en annan kvinna. Angelina påminde så mycket om sin far så hennes mamma hade svårt får att ens se på henne. Angelinas första minnen är när hon ligger i den vita spjälsängen och tittar på himlen utanför fönstret. Senare i livet ska hon säga: Jag har stirrat ut genom ett fönster hela mitt liv och önskat att det någonstans finns en plats där jag kan vara tryggt förankrad och lycklig. Därför ger jag ut Angelina: Jag tycker om välskrivna biografier där man kommer nära en människa och så är Andrew Mortons bok om Angelina. Hon är en mångsidig person, vilket visas när hon säger: Jag samlar på knivar men också på förstautgåvor av böcker. Och ja: sådant har alltid fascinerat mig!/Annika Bladh, förläggare

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789186603137
Titel
Angelina
Författare
Andrew Morton
Förlag
Bladh by Bladh
Utgivningsår
2011
Omfång
351 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
165 x 235 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
710 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vid första ögonkastet verkar Angelina Jolie vara en människa utan hemligheter och hon har ofta avslöjat detaljer om sitt kärleksliv, sina sexuella preferenser, sitt drogmissbruk, sina skärsår och tatueringar. Ändå förblir hon ett mysterium Vem var flickan? Och vem är kvinnan, skådespelerskan och välgörenhetsarbetaren Angelina?

Angelina Jolies liv har varit stormigt: vad skedde under hennes korta, vilda äktenskap med Jonny Lee Miller och Billy Bob Thornton och hur är egentligen hennes förhållande till Brad Pitt? Vad ligger bakom hennes ständiga bråk med sin Oscarvinnande pappa och vad drev henne att bli mamma till sex barn på sex år? Och hur har denna 35-åriga begåvade men trassliga skådespelerska blivit en respekterad och engagerad ambassadör för FN med sitt starka engagemang för världens barn och för fattigdomens och katastrofernas offer, samtidigt som hon kallats den mest inflytelserika kändisen i världen idag?

Andrew Morton, en av de mest välkända och ambitiösa författarna inom genren kändisbiografier med bl a den mest lästa boken om Prinsessan Diana bakom sig, baserar sin bok på en stor mängd intervjuer och dokument. Vad han finner är en räcka förbluffande svar på frågan vad som format henne som barn, som skådespelerska och som kvinna som alltid slagits med demoner som aldrig tidigare avslöjats.

Ur boken:
Rummet var fullständigt naket och avskalat: en vit matta, vita gardiner, vita väggar, utan andra möbler än en vit spjälsäng. I över ett år levde en liten baby där, en flicka som togs omhand av en ständigt skiftande, brokig samling barnvakter. Det fanns dagar då hon knappt visste om den som lade henne på kvällen skulle finnas kvar för att klä henne på morgonen. Det fanns också dagar då hennes mamma, som bodde i en lägenhet tre trappor ner, över huvud taget inte visade sig.
Den lilla flickan var Angelina Jolie. Hon hade skickats upp för att bo i det vita rummet efter det att hennes pappa, skådespelaren Jon Voight, lämnat hennes mamma, Marcheline Bertrand, för en annan kvinna. Angelina påminde så mycket om sin far så hennes mamma hade svårt får att ens se på henne.
Angelinas första minnen är när hon ligger i den vita spjälsängen och tittar på himlen utanför fönstret. Senare i livet ska hon säga: Jag har stirrat ut genom ett fönster hela mitt liv och önskat att det någonstans finns en plats där jag kan vara tryggt förankrad och lycklig.

Därför ger jag ut Angelina:
Jag tycker om välskriva biografier där man kommer nära en människa och så är Andrew Mortons bok om Angelina. Hon är en mångsidig person, vilket visas när hon säger: Jag samlar på knivar men också på förstautgåvor av böcker. Och ja: sådant har alltid fascinerat mig!/Annika Bladh, förläggare
Ytterligare författare: Morton, Andrew
Ytterligare översättare: Ljungmark, Helen